Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Η κυβέρνηση άφησε πίσω το δόγμα ανοιχτά σύνορα του ΣΥΡΙΖΑ - Προέχει η ασφάλεια της χώρας

Βαρβιτσιώτης: Η κυβέρνηση άφησε πίσω το δόγμα ανοιχτά σύνορα  του ΣΥΡΙΖΑ - Προέχει η ασφάλεια της χώρας
"Στην πολιτική μας προέχουν η ασφάλεια της χώρας και των συνόρων", υπογραμμίζει  Μ. Βαβιτσιώτης
«Η κυβέρνηση έχει αφήσει πίσω της το δόγμα ανοιχτά σύνορα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που τόσο πλήγωσε τη χώρα», δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Real News».
Μιλώντας για το προσφυγικό, υπογραμμίζει ότι «στην πολιτική μας προέχουν η ασφάλεια της χώρας και των συνόρων και η αποτελεσματικότητα στη διαχείριση του φαινομένου, χωρίς εκπτώσεις στα δικαιώματα.
Βασική προϋπόθεση, όμως αποτελεί και οι μετανάστες να σέβονται τα ήθη, τις συνήθειες και βεβαίως τους νόμους της χώρας μας που τους φιλοξενεί».
Προσθέτει ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε το φορτίο των μεταναστευτικών ροών να το σηκώνουν μόνο τα νησιά μας.
Αυτό επιτάσσουν εθνικοί λόγοι που όλοι νομίζω ότι αντιλαμβανόμαστε.
Γι' αυτό, όπως ζητάμε απ' όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να υπάρχει μια δίκαιη κατανομή στους πρόσφυγες που θα δεχτούν, το ίδιο ζητάμε από όλες τις περιφέρειες χωρίς αιφνιδιασμούς σε συνεννόηση και συμφωνία με τις τοπικές κοινωνίες».
Σχετικά με την προκαταρκτική επιτροπή της Novartis, ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τινάξει στον αέρα τη διαδικασία, γιατί φοβάται να έρθει αντιμέτωπος με το "τέρας της σκευωρίας" που ο ίδιος δημιούργησε και έστησε σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης