Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Την εκκίνηση του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου κήρυξε ο Πατούλης: Γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας που προβάλλει τη χώρα

Την εκκίνηση του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου κήρυξε ο Πατούλης: Γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας που προβάλλει τη χώρα
"Προτεραιότητά μας είναι να γίνει η Αττική κέντρο αθλητισμού", τόνισε ο Γ. Πατούλης
Την εκκίνηση του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου κήρυξε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.
Aπό την ιστορική αφετηρία στον Μαραθώνα ξεκίνησαν 20.000 δρομείς από 105 χώρες και διανύοντας μία διαδρομή περίπου 42 χλμ, θα τερματίσουν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.
Παρόντες στην έναρξη αυτού του σπουδαίου αθλητικού γεγονότος το οποίο έχει παγκόσμια εμβέλεια, ήταν ο νικητής του Μαραθωνίου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 της Αθήνας Stefano Baldini, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνοδρόμων Πάκο Μποράο, ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κ. Παναγόπουλος, ο Αντιπεριφρειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθ. Αυγερινός, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Σ. Τσίρκας, ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Π. Φιλίππου και πλήθος κόσμου.
Στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που διοργανώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ, πρωταγωνιστές είναι οι Μαραθωνοδρόμοι, οι δρομείς των 5 και 10 χιλιομέτρων και τα μικρά παιδιά όπως και οι αθλητές των Special Olympics, που  λαμβάνουν μέρος στους αγώνες.
Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη.
Με αφορμή την έναρξη του αυθεντικού Μαραθωνίου σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι «ο Αυθεντικός Μαραθώνιος που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αττική μας, αποτελεί μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας που συμβάλλει στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.
Στα χνάρια του Γρηγόρη Λαμπράκη ο οποίος αποτελεί πρότυπο, κάθε χρόνο χιλιάδες αθλητές δοκιμάζουν τα όρια, τις αντοχές τους και γίνονται οι καλύτεροι φορείς των αθλητικών ιδεωδών αλλά και του διαχρονικού πανανθρώπινου μηνύματος για ειρήνη και αλληλεγγύη, όπως υπαγορεύει το ευ αγωνίζεσθαι.
Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αθλητικές διοργανώσεις που προσφέρουν πολλά και τιμούν τη χώρα μας».
«Προτεραιότητά μας είναι να γίνει η Αττική κέντρο αθλητισμού και να ενθαρρύνουμε την πραγματοποίηση και άλλων αντίστοιχων διοργανώσεων, μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται σημαντικές αξίες όπως η ευγενής άμιλλα και η αξία στης άθλησης στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.
Η Αττική έχει όλες τις δυνατότητες να αποτελέσει τη μήτρα αθλητικών διοργανώσεων με παγκόσμια εμβέλεια, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της.
Θα επενδύσουμε σε αυτό το στόχο αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες», κατέληξε ο κ. Πατούλης.
 
www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης