Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις πυρκαγιές οι πυροσβέστες

Αυστραλία: Συνεχίζουν να δίνουν  μάχη με τις πυρκαγιές οι πυροσβέστες
Tην Τρίτη 12/11 εκτιμάται ότι θα επικρατήσουν ακραίες ή σοβαρές συνθήκες σε πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και στην πόλη του Σίδνεϊ
Τις προσπάθειες για να περιορίσουν τις πυρκαγιές σε περιοχές με βλάστηση που μαίνονται στην Αυστραλία εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει τόσο δύσκολη που δεν θα είναι σε θέση να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών.
Οι συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ ήδη τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους, πέντε άτομα αγνοούνται , αν και τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν σήμερα ότι έχουν εντοπιστεί, ενώ 150 σπίτια έχουν καταστραφεί.  
Πάνω από 70 πυρκαγιές μαίνονται στη Νέα Νότια Ουαλία, πολιτεία της χώρας με τον μεγαλύτερο πληθυσμό, ενώ την Τρίτη 12/11 εκτιμάται ότι θα επικρατήσουν ακραίες ή σοβαρές συνθήκες σε πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και στην πόλη του Σίδνεϊ, όπως ανακοίνωσε το Πυροσβεστικό Σώμα.
«Με τόσες πολλές πυρκαγιές να καίουν ήδη, σπίτια και ζωές θα κινδυνεύσουν», ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία σε ανάρτηση στο Twitter, προσθέτοντας «εάν απειλείστε από πυρκαγιά, ίσως και να μην λάβετε βοήθεια».
Το έργο των πυροσβεστών, των εθελοντών και των μελών της κοινότητας, επαίνεσε σε κέντρο υποδοχής πυροπαθών στην πόλη Ταρί, ο πρωθυπουργός Scott Morrison, ενώ προειδοποίησε ότι έρχονται δύσκολες ημέρες.
«Υπάρχει δρόμος να διανύσουμε και η Τρίτη φαίνεται πιο δύσκολη», δήλωσε ο Scott Morrison σε συνέντευξη Τύπου.
Πρόκειται  για μια από τις χειρότερες περιόδους πυρκαγιών σε χαμηλή βλάστηση που έχει ζήσει η Αυστραλία, της οποίας τμήματα αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλη ξηρασία.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περίπου οι μισές από τις πάνω από 70 πυρκαγιές που κατακαίουν στη Νέα Νότια Ουαλία μαίνονταν ανεξέλεγκτες, ενώ στο Κουίνσλαντ πάνω από 50 πυρκαγιές ήταν ενεργές.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης