Τι θα συζητήσουν Trump – Stoltenberg στην Ουάσινγκτον, εν μέσω έντονης αμφισβήτησης του ΝΑΤΟ

Τι θα συζητήσουν Trump – Stoltenberg στην Ουάσινγκτον, εν μέσω έντονης αμφισβήτησης του ΝΑΤΟ
Σημαντική συνάντηση για τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump θα κάνει δεκτό την Πέμπτη (14/11) στην Ουάσιγκτον τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, κι ενώ διατυπώνονται σφοδρές επικρίσεις προς το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο.
Οι δύο άνδρες θα συζητήσουν κυρίως, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της αμερικανικής προεδρίας, τις «προόδους» που κατέγραψαν τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ για να «αυξήσουν τον προϋπολογισμό τους και να διασφαλίσουν ένα πιο ισότιμο μοίρασμα του βάρους».
Ο Trump δεν σταματά, από τότε που αφίχθη στην εξουσία, να ασκεί πιέσεις στους συμμάχους τους, ιδίως τη Γερμανία, την πρώτη οικονομική δύναμη της Ευρώπης, την οποία κατηγορεί ότι είναι ένας κακοπληρωτής εταίρος
Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας θα συζητήσουν επίσης το θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, τα δίκτυα 5G και τις κυβερνοεπιθέσεις.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron ότι το ΝΑΤΟ είναι «εγκεφαλικά νεκρό», καταγγέλλοντας την έλλειψη συντονισμού μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης και τη μονομερή συμπεριφορά της Τουρκίας στη Συρία.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS