Εγκαινιάστηκε ο πανευρωπαϊκός αυτοκινητόδρομος Σερβίας - Βουλγαρίας - Τουρκίας

Εγκαινιάστηκε ο πανευρωπαϊκός αυτοκινητόδρομος Σερβίας - Βουλγαρίας - Τουρκίας
Το μεγαλύτερο τμήμα του αυτοκινητόδρομου κατασκεύασαν οι ελληνικές εταιρίες ΤΕΡΝΑ και ΑΚΤΩΡ
Εγκαινιάστηκε σήμερα (9/11) από τον πρόεδρο της Σερβίας Alexander Vucic και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Boko Borishov ο πανευρωπαϊκός αυτοκινητόδρομος Ε-80, που οδηγεί από τη Σερβία προς τη Βουλγαρία και την Τουρκία.
Πρόκειται για το ανατολικό τμήμα στον αποκαλούμενο «Διάδρομο 10», ο οποίος συνδέει την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη με την Τουρκία.
«Ο "Διάδρομος 10" ολοκληρώθηκε.
Σε λιγότερες από τέσσερις ώρες θα φτάνει κάποιος από τα κροατικά στα βουλγαρικά σύνορα. Είναι ένας σημαντικός αυτοκινητόδρομος που συνδέει την Κεντρική Ευρώπη με την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή» ανέφερε στην ομιλία του ο Vucic.
Επισήμανε δε ότι το οικονομικό όφελος θα είναι τεράστιο για την ανατολική Σερβία, εκτιμώντας ότι θα αυξηθούν οι επενδύσεις στον βιομηχανικό τομέα εξαιτίας του σύγχρονου οδικού δικτύου.
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Borishov υπογράμμισε τη σημασία του αυτοκινητόδρομου στην αύξηση των εξαγωγών και ανέφερε ότι σε μερικούς μήνες θα ολοκληρωθεί και το τμήμα του Ε-80 από τα σερβικά σύνορα μέχρι τη Σόφια.
Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου από την πόλη Νις μέχρι τα σύνορα με τη Βουλγαρία, μήκους 87 χιλιομέτρων, ξεκίνησε το 2010.
Έχει πέντε τούνελ και 87 γέφυρες. Υπήρξαν πολλά προβλήματα τεχνικής και οικονομικής φύσεως που καθυστέρησαν σημαντικά την ολοκλήρωση του έργου.
Το μεγαλύτερο τμήμα του αυτοκινητόδρομου κατασκεύασαν οι ελληνικές εταιρίες ΤΕΡΝΑ και ΑΚΤΩΡ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS