Ουκρανοί και φιλορώσοι αυτονομιστές αποχωρούν από την Ανατολική Ουκρανία

Ουκρανοί και φιλορώσοι αυτονομιστές αποχωρούν από την Ανατολική Ουκρανία
Η αποχώρηση των στρατευμάτων γινεται με ενόψει της τετραμερούς συνόδου κορυφής Ουκρανίας, Ρωσίας, Γαλλίας και Γερμανίας
Την αποχώρηση των στρατευμάτων τους από την Ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσαν τόσο το Κίεβο όσο και οι φιλορώσοι αυτονομιστές με αφορμή την πολυαναμενόμενη ειρηνευτική διάσκεψης κορυφής.
«Η αποχώρηση των στρατευμάτων και του εξοπλισμού άρχισε ανάμεσα στα χωριά Πέτριβσκε και Μπογκντάνιβκα» δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ουκρανικού στρατού, στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στην περιοχή.
Η αποχώρηση των στρατευμάτων στο Πέτριβσκε είναι ένα από τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που ενδέχεται να ανοίξουν τον δρόμο για μια τετραμερή σύνοδο κορυφής ανάμεσα στην Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και τη Γερμανία με στόχο τον τερματισμό της υποβόσκουσας σύγκρουσης στο Ντονμπάς.
Σε μάχες ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία μαχητές έχουν σκοτωθεί από το 2014 περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι, με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός η οποία συμφωνήθηκε το 2015 στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας.
Η κυβέρνηση του Κιέβου έχει δηλώσει πως η αποχώρηση στο χωριό Πέτριβσκε θα σημάνει πως η Ουκρανία έχει εκπληρώσει όλους τους απαραίτητους όρους από την πλευρά της για να πραγματοποιηθεί η ειρηνευτική διάσκεψη.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS