Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου: Κανένας αγώνας σε χώρες που δεν σέβονται τις γυναίκες

Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου: Κανένας αγώνας σε χώρες που δεν σέβονται τις γυναίκες
Δεν θα επιτρέψουμε πλέον στις Εθνικές μας ομάδες να παίζουν σε χώρες που υπάρχουν διακρίσεις κατά των γυναικών 
Σε μια ενδιαφέρουσα δήλωση, προέβη η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (DFB) η οποία ανακοίνωσε ότι στο εξής «δεν θα επιτρέψει, στις Εθνικές ομάδες της να παίζουν παιχνίδια σε χώρες που δεν εγγυώνται ίση πρόσβαση στα γήπεδα για άνδρες και γυναίκες».
Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος Fritz Keller συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt», δείχνοντας πως θέλει να υπερασπιστεί περισσότερο τις δημοκρατικές αξίες.
Ο Keller αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα εκτός του ποδοσφαίρου, αλλά και σχετικά με τις θέσεις των Τούρκων παικτών στη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν προκλήσεις στις οποίες ο αθλητισμός λειτουργεί ως εργαλείο στρατηγικών και ιδεολογικών συμφερόντων.
«Πρώτα από όλα, δεν πρέπει πλέον να προσποιούμαστε ότι αυτές οι κοινωνικές προκλήσεις και αυτές οι παγκόσμιες πολιτικές εξελίξεις δεν υπάρχουν.
Δεύτερον: πρέπει να μιλήσουμε μαζί με το γερμανικό ποδόσφαιρο για να απαντήσουμε σε πολύπλοκες ερωτήσεις. Ποιες αξίες είναι άθικτες για εμάς», δήλωσε.
Και πρόσθεσε: «Δεν θα επιτρέψουμε πλέον στις Εθνικές ομάδες να παίζουν σε χώρες στις οποίες δεν παρέχεται στις γυναίκες ισότιμη πρόσβαση σε γήπεδα ποδοσφαίρου ή σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις, εξαιτίας διακρίσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης