Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Δεν μπορεί να κρυφτεί η διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης στο προσφυγικό

Σπίρτζης: Δεν μπορεί να κρυφτεί η διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης στο προσφυγικό
«H NΔ έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες», τόνισε ο Χρ. Σπίρτζης
Δεν μπορεί να κρυφτεί η διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης στο προσφυγικό,  τόνισε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης,  κατά την παρουσία του στην εκπομπή Kontra24.
Μιλώντας για το προσφυγικό ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «το 2015 παραλάβαμε μια χώρα που ήταν εντελώς απροετοίμαστη για τα προσφυγικά κύματα που έφτασαν στην Ελλάδα και ενώ τα σύνορα γειτονικών χωρών ήταν κλειστά, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είχε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Και η Νέα Δημοκρατία αυτό πληρώνει τώρα.
Έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες.
Συμπεριέλαβε και στη ρητορική και στην πολιτική της ακροδεξιές απόψεις και στελέχη της είχαν φτάσει να λένε ότι το προσφυγικό είχε διογκωθεί στη χώρα μας γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε νόημα στους πρόσφυγες να έρθουν στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει στο προσφυγικό απόλυτη διαχειριστική ανεπάρκεια.
Βέβαια, με τη στήριξη των ΜΜΕ, έχουν καταπληκτική επικοινωνιακή πολιτική, όμως τα προβλήματα είναι πραγματικά και είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί τόσο ο λαϊκισμός και τα ψέματα που έλεγαν 4,5 χρόνια αλλά και το τι γίνεται σήμερα.
Και υπάρχουν συγκεκριμένα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν: θα τηρεί η χώρα μας το δίκαιο της θάλασσας, θα σώζουμε ανθρώπους στις περιπολίες στο Αιγαίο ή θα τους επαναπροωθούμε βιαίως στις ακτές της Τουρκίας θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές; Αυτά είναι θέματα στα οποία η Νέα Δημοκρατία οφείλει να απαντήσει».
Αναφερόμενος στο μέτωπο της οικονομίας ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως «εμείς προτιμήσαμε να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο από το να επενδύσουμε στην επικοινωνία, τα πραγματικά προβλήματα οι πολίτες τα ζούνε στο πετσί τους.
Οι κυβιστήσεις που έχουν γίνει σε μια σειρά σημαντικών θεμάτων (το προσφυγικό, η συμφωνία των Πρεσπών, η κλιματική αλλαγή και πολλά άλλα) αποδεικνύουν ότι η ΝΔ έλεγε ψέματα τα προηγούμενα 4,5 χρόνια.
Έρχονται τώρα και μειώνουν δραστικά τον ΕΝΦΙΑ, για παράδειγμα, για περιουσίες άνω των 250.000 ευρώ.
Χαιρετίζουμε τη μείωση της φορολόγησης σε συγκεκριμένες ομάδες όταν αφορά μικρούς και μεσαίους, όμως την ίδια στιγμή αυξάνεται το ηλεκτρικό ρεύμα που επί ΣΥΡΙΖΑ είχε μειωθεί και σε κάθε περίπτωση ο άδικος και αντιαναπτυξιακός φόρος του ΦΠΑ δεν μειώνεται.
Τη χώρα δεν την βάλαμε εμείς στο μνημόνιο, εμείς τη βγάλαμε από το μνημόνιο».
Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, ο κ. Σπίρτζης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιμένει σε ένα μοντέλο που δημιούργησε αδιέξοδα στη χώρα.
Όπως τόνισε «έφερε ένα αναπτυξιακό νομοσχέδιο για γέλια, χωρίς κατεύθυνση, χωρίς τομείς που πριμοδοτεί μια σειρά μη παραγωγικών δράσεων συγκεκριμένων συμφερόντων, κάθε άρθρο του νομοσχεδίου ήταν και μια φωτογραφία και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα.
Τη στιγμή που ακυρώνονται μια σειρά πολύ σημαντικών υποδομών για την Ελλάδα και οι διαγωνισμοί τους, δεν μπορεί να έχουμε ως αναπτυξιακό μοντέλο την οικοδομή.
Ο κ. Γεωργιάδης μας έλεγε ότι θα ξεκινήσει το Ελληνικό σε μία εβδομάδα.
Να προσέξει να μην τον γράψει η Τροχαία με τέτοια ταχύτητα που τρέχει… Υπάρχει και ένα ερώτημα: Το Ελληνικό θα γίνει στο σύνολό του ή θα γίνει ένα καζίνο και ένα ξενοδοχείο;».
Τέλος, σημείωσε πως «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία σχετικά με την επιλογή του προσώπου που θα προτείνει για Πρόεδρο.
 Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει παίξει ένα ρόλο που αρμόζει στον θεσμό, ο κύριος Μητσοτάκης καλείται να πάρει μια ξεκάθαρη θέση».
 «Οι αντιφατικές δηλώσεις με στελέχη της ΝΔ να στηρίζουν την πρόταση Σαμαρά τη στιγμή που ο πρόεδρος τους μιλάει με τη κ. Γεννηματά για να στηριχθεί μία κεντροαριστερή επιλογή φανερώνουν το μέγεθος του προβλήματος», κατέληξε ο κ. Σπίρτζης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης