Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύονται ξανά Lega και Salvini στην Ιταλία αγγίζουν το 36% - Οικονομία και μετανάστες ωθούν τους εθνικιστές

tags :
Ενισχύονται ξανά Lega και Salvini στην Ιταλία αγγίζουν το 36% - Οικονομία και μετανάστες ωθούν τους εθνικιστές
Εσχάτως η Lega έχει ενισχυθεί εκ νέου σημειώνοντας επιδόσεις στις δημοσκοπήσεις περίπου 36%, έναντι 18,5% των σοσιαλοδημοκρατών και 15,8% του Κινήματος 5 Αστέρων...
Μετά την πτώση που σημείωσε η Lega το εθνικιστικό κίνημα στην Ιταλία και ο M. Salvini λόγω της αποχώρησης του από την κυβέρνηση ... η οικονομική κατάσταση στην Ιταλία και το μεταναστευτικό... δίνουν ώθηση ξανά στους εθνικιστές.
Η Lega και ο Salvini αποχώρησαν από την κυβέρνηση με το Κίνημα 5 Αστέρων ποντάροντας κυρίως στις πρόωρες εκλογές.
Ωστόσο η συνεργασία του Κινήματος 5 Αστέρων και των Σοσιαλοδημοκρατών ανέκοψε τα σχέδια του Salvini ο οποίος ωστόσο δημοσκοπικά προηγείται στην Ιταλία.
Την περίοδο της ρήξης Lega και Κινήματος 5 Αστέρων... οι εθνικιστές σημείωσαν δημοσκοπική κάμψη από 2% έως 4% με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα. 
Όμως εσχάτως η Lega έχει ενισχυθεί εκ νέου σημειώνοντας επιδόσεις στις δημοσκοπήσεις περίπου 36%, έναντι 18,5% των σοσιαλοδημοκρατών και 15,8% του Κινήματος 5 Αστέρων.
Σε άλλες δημοσκοπήσεις Κίνημα 5 Αστέρων και Σοσιαλιστές εμφανίζουν ποσοστά μεταξύ 17% και 19%.
Ο Salvini είναι εν αναμονή πρωθυπουργός.
Η κυβέρνηση Σοσιαλιστών και Κινήματος 5 Αστέρων αρχίζει να βαλτώνει, η οικονομία δεν ανακάμπτει και το μεταναστευτικό συνεχίζει να αποτελεί βασικό πρόβλημα στην Ιταλία.
O Salvini και η Lega το εθνικιστικό κίνημα, έχει παρουσιάσει την οικονομική του πρόταση για την Ιταλία, για την μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά και για την οικονομική ανάπτυξη της Ιταλίας.
Το γεγονός ότι παραμένει σταθερά πρώτο κόμμα, αυξάνοντας τα ποσοστά του, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις εσχάτως αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης των Ιταλών στον Salvini και στην Lega.
Με βάση τις δημοσκοπήσεις το κόμμα με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι το Κίνημα 5 Αστέρων από 32,7% στις εκλογές στο 15% με 17%, ενώ οι σοσιαλοδημοκράτες κρατούν σταθερά τις δυνάμεις τους στο 18% περίπου.
Με βάση στελέχη της Lega η κυβέρνηση της Ιταλίας είναι θνησιγενής, ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθεί σε αδιέξοδο και νομοτελειακά η Ιταλία θα οδηγηθεί σε εκλογές. 
Λόγω της σταθερότητας της Lega και της δυναμικής που αναπτύσει είναι πιθανό εάν η Ιταλία οδηγηθεί σε εκλογές ίσως το 2020 τότε οι εθνικιστές να αυξήσουν σημαντικά τα εκλογικά τους αποτελέσματα.
Με βάση ορισμένους δημοσκόπους η Lega θα μπορούσε να φθάσει στο 40% ποσοστό ρεκόρ για τις εντυπωσιακές πολιτικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην Ιταλία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης