Σκάνδαλο Monte dei Paschi: Ποινές φυλάκισης για 13 τραπεζικά στελέχη και πρόστιμα σε Deutsche Bank-Nomura

Σκάνδαλο Monte dei Paschi: Ποινές φυλάκισης για 13 τραπεζικά στελέχη και πρόστιμα σε Deutsche Bank-Nomura
Η ιταλική δικαιοσύνη καταδίκασε συνολικά 13 τραπεζικά στελέχη, μεταξύ αυτών και στελέχη της Deutsche Bank και της Nomura, για εμπλοκή τους στο σκάνδαλο της τράπεζας Banca Monte dei Paschi di Siena SpA
Η ιταλική δικαιοσύνη καταδίκασε συνολικά 13 τραπεζικά στελέχη, μεταξύ αυτών και στελέχη της Deutsche Bank και της Nomura, για εμπλοκή τους στο σκάνδαλο της τράπεζας Banca Monte dei Paschi di Siena SpA, ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα στην ιστορία της χώρας.
Παράλληλα, επέβαλε πρόστιμο στις τράπεζες Deutsche Bank και Nomura για τον ρόλο τους στην παραποίηση των οικονομικών στοιχείων της Monte dei Paschi.
O πρώην πρόεδρος της Monte dei Paschi, Giussepe Mussari, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκιση άνω των 7 ετών.
Παράλληλα, τα πρώην στελέχη της Deutsche Bank, Michele Faissola, Michele Foresti και Dario Schiraldi καταδικάστηκαν σε φυλάκιση σχεδόν 5 ετών, ενώ στα στελέχη της Nomura, Sadeq Sayeed και Raffaele Ricci, επιβλήθηκαν ποινές 4 ετών και 8 μηνών και 3 ετών και 5 μηνών αντίστοιχα.
Ταυτόχρονα, το ιταλικό δικαστήριο προχώρησε στην επιβολή χρηματικών προστίμων και στη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των Deutsche Bank και Nomura συνολικού ύψους περίπου 160 εκατ. ευρώ (176 εκατ. δολαρίων).

 www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS