Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Ψήφος εμπιστοσύνης στις μετοχές, υποχωρεί το γεωπολιτικό ρίσκο

JP Morgan: Ψήφος εμπιστοσύνης στις μετοχές, υποχωρεί το γεωπολιτικό ρίσκο
Η JP Morgan παραμένει overweight για τις μετοχές και underweight για τα ομόλογα
Ψήφο εμπιστοσύνης στις μετοχές έναντι των ομολόγων δίνει η JP Morgan, καθώς εκτιμά ότι θα ανακάμψει η παγκόσμια οικονομία στις αρχές του 2020, την ώρα που μειώνεται το γεωπολιτικό ρίκο.
Η JP Morgan παραμένει overweight για τις μετοχές και underweight για τα ομόλογα.
Την ίδια ώρα, δηλώνει overweight για την Ευρώπη και τις αναδυόμενες αγορές, underweight για τις βρετανικής μετοχές και long για τη Ρωσία.
Overweight δηλώνουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας για τους κλάδους της ενέργειας, των βιομηχανικών μετάλλων και των αγροτικών προϊόντων.
Image

Η αισιοδοξία για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας εδράζεται στην υποχώρηση του γεωπολιτικού ρίσκου και στη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες.
Όσον αφορά το Brexit, η JP Morgan εκτιμά ότι παρά την αβεβαιότητα και τις πρόωρες εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, οι πιθανότητες μιας εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, είναι χαμηλές.
Οι μετοχές κατέγραψαν ράλι τον  τελευταίο μήνα, με τις αμερικανικές μετοχές ειδικότερα, να ενισχύονται σε νέα επίπεδα ρεκόρ, δεδομένων των ενδείξεων κυκλικής ανάκαμψης, των ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ΄τρίμηνο του 2019, τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, την υποχώρηση των γεωπολιτικών εντάσεων (εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας, Brexit) και την αμυντική στάση των επενδυτών, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Ωστόσο, παρά το ράλι στις αγορές, οι τοποθετήσεις των επενδυτών παραμένουν περιορισμένες, με την καθαρή έκθεση των hedge funds να είναι χαμηλή.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης