Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Διευρύνθηκε στα 19,2 δισ. ευρώ το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας για τον Σεπτέμβριο 2019

Γερμανία: Διευρύνθηκε στα 19,2 δισ. ευρώ το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας για τον Σεπτέμβριο 2019
Τα στοιχεία για το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Άνοδο κατέγραψε το πλεόνασμα στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών της Γερμανίας για τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (8/11) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αυξήθηκαν κατά +1,5% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019, έναντι πτώσης -1,5% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +0,3%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά +1,3% σε μηνιαία βάση, έναντι ανόδου +0,6% τον Αύγουστο, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι δε θα σημειωθεί κάποια μεταβολή.
Αυτός είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα στης Γερμανίας να διαμορφωθεί στα 19,2 δισ. ευρώ, έναντι 14,8 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στα 17,6 δισ δολ.
Η συνολική αξία των εξαγωγών διαμορφώθηκε στα 114,2 δισ. ευρώ για τον Οκτώβριο του 2019, την ίδια στιγμή που η αντίστοιχη αξία των εισαγωγών διαμορφώθηκε στα 93 δισ. ευρώ.
Οι συνολικές εξαγωγές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλθαν στα 68,4 δισ. ευρώ, ενά οι εξαγωγές προς τις χώρες εκτός ΕΕ διαμορφώθηκαν στα 45,7 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης