Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Agricole: Κατά +8,9% αυξήθηκαν τα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2019, στα 1,2 δισ. ευρώ - Στα 5,03 δισ. ευρώ τα έσοδα

Credit Agricole: Κατά +8,9% αυξήθηκαν τα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2019, στα 1,2 δισ. ευρώ - Στα 5,03 δισ. ευρώ τα έσοδα
Τα έσοδα της γαλλικής τράπεζας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +4,8% στα 5,03 δισ. ευρώ
Άνοδο σημείωσαν τα κέρδη της Credit Agricole για το τρίτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (8/11) η τράπεζα, και τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, τα κέρδη της γαλλικής τράπεζας ενισχύθηκαν κατά +8,9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στα 1,2 δισ. ευρώ, έναντι 1,1 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2018.
Παράλληλα, τα έσοδα της Credi Agricole σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +4,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, στα 5,03 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν πως τα κέρδη θα αυξηθούν στα 1,14 δισ. ευρώ, ενώ η άνοδος για τα έσοδα θα περιοριστεί στα 5,02 δισ. ευρώ.
Όσον αφορά τον δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1, ο οποίος αποτελεί βασικό μέτρο κεφαλαιακής ισχύος για την τράπεζα, σημειώθηκε οριακή άνοδος στο 11,7% έναντι 11,6% τον Ιούνιο.
Τα έσοδα από το τμήμα λιανικής τραπεζικής που αφορά τη Γαλλία παρέμειναν σταθερά σε ετήσια βάση, εν μέσω περιβάλλοντος χαμηλών επιτοκίων, την ίδια στιγμή που τα δάνεια αυξήθηκαν κατά +9,2% για το ίδιο διάστημα.
«Το πρώτο εξάμηνο χαρακτηρίστηκε από μικρή πτώση της κερδοφορίας σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κυρίως λόγω των βασικών επιπτώσεων», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της τράπεζας, Jérôme Grivet, προσθέτοντας ότι «σε αυτό το τρίμηνο ικανοποιητικών αποτελεσμάτων, με τη θετική συμβολή όλων των συναλλαγών μας, απορροφήσαμε αυτή τη μικρή καθυστέρηση».
«Όλες οι οντότητες της Credit Agricole συνβάλλουν στη γενική βελτίωση της κερδοφορίας», επεσήμανε ο κ. Grivet, αναφερόμενος στην ιδιαίτερα ισορροπημένη φύση των αποτελεσμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης