Ανοδικά το πετρέλαιο παρά τις ανησυχίες για ΗΠΑ και Κίνα - Στο +0,55% και τα 62,63 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανοδικά το πετρέλαιο παρά τις ανησυχίες για ΗΠΑ και Κίνα - Στο +0,55% και τα 62,63 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξης του +0,42%
Με κέρδη ολοκλήρωσε την τελευταία (8/11) συνεδρίαση της εβδομάδας, στον απόηχο των θετικών εξελίξεων που σχετίζονται με τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το Brent ενισχύθηκε +0,55% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,63 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδος της τάξης του +0,42% στα 57,39 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Όπως ανακοίνωσε χθες (7/11) ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εμπορίου, Gao Feng, οι δύο χώρες συμφώνησαν να μειώσουν σταδιακά τους δασμούς που έχουν επιβάλλει στις εισαγωγές προϊόντων, ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας.
Image
«Η ακύρωση των δασμών είναι ζωτικής σημασίας για την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, γεγονός που και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να κάνουν στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε ο κ. Gao.
Παράλληλα, δημοσίευμα του CNBC ανέφερε ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ εξετάζουν περαιτέρω μείωση της παραγωγής τους, προκειμένου να διατηρήσουν τη σταθερότητα στην αγορά πετρελαίου.
Η συμφωνία των ΟΠΕΚ+ ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2020, ενώ οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτή αναμένεται να πραγματοποιούν συνάντηση στη Βιέννη τον επόμενο μήνα, προκειμένου να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS