Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Δεν θα επιβάλλει πρόσθετους δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα ο Trump

tags :
Juncker: Δεν θα επιβάλλει πρόσθετους δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα ο Trump
Στα μέσα Νοεμβρίου οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν εάν θα επιβάλλουν νέου δασμούς στα αυτοκίνητα, τμήματα και ανταλλακτικά τους που εισάγουν από την ΕΕ
Τη βεβαιότητα του ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Turmp δεν θα επιβάλλει νέους, πρόσθετους δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα που εισάγονται στις ΗΠΑ εξέφρασε ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.
Οι ΗΠΑ αναμένεται να αποφασίσουν έως τα μέσα Νοεμβρίου αν θα αυξήσουν τους δασμούς στα αυτοκίνητα, τμήματα και ανταλλακτικά τους που εισάγουν από την ΕΕ.
«Ο Trump θα κατακρίνει λιγάκι, αλλά δεν θα υπάρξουν τελωνειακοί δασμοί στα αυτοκίνητα ευρωπαϊκής προέλευσης που εισάγονται στις ΗΠΑ.
Δεν θα το κάνει» λέει ο Juncker μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Τον Μάιο ο Trump ανέβαλε για έξι μήνες, ως τα μέσα Νοεμβρίου, τη λήψη απόφασης για την επιβολή αυτών των επιπρόσθετων δασμών, οι οποίοι εκτιμάται ότι αν επιβληθούν θα πλήξουν κυρίως τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.
Πρόσφατα  ο αμερικανός υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross άφησε να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ μπορεί να μην επιβάλλουν επιπρόσθετους δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης