Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στον «αέρα» η Προανακριτική για Novartis, στα «άκρα» η σύγκρουση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Στον «αέρα» η Προανακριτική για Novartis, στα «άκρα» η σύγκρουση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Το ζητούμενο πλέον είναι τι μέλλει γενέσθαι και δη, τι θα γίνει την επόμενη Τρίτη που είναι προγραμματισμένη η επόμενη συνεδρίαση
Μετά την τρίτη κατά σειρά αναβολή των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την σκευωρία Novartis η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μοιάζει μάλλον αδιέξοδη και κανείς δεν γνωρίζει την εξέλιξή της.
Την ίδια ώρα πάντως κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση αλληλοκατηγορούνται για το ποιος φέρει την ευθύνη που αυτό συμβαίνει.
Στο πλαίσιο αυτό, αφού αναβλήθηκε για ακόμη μια φορά η συνεδρίαση το απόγευμα της Πέμπτης, λόγω «μη νόμιμης σύνθεσης», ξεκίνησε μπαράζ δηλώσεων από τους βουλευτές - μέλη της Επιτροπής από τα αντίπαλα στρατόπεδα για το ποιος θα χρεωθεί την ευθύνη αναφορικά με το γεγονός ότι η Προανακριτική Επιτροπή δεν εκκινεί τις διαδικασίες της.
Και συνεπώς δεν προχωρά η διερεύνηση της υπόθεσης και των πιθανών ποινικών ευθυνών του κ. Παπαγγελόπουλου.
Επιπροσθέτως δεν γίνεται και η εξέταση του κ. Φρουζή και των υπολοίπων μαρτύρων που έχει αποφασιστεί να κληθούν στην Προανακριτική για να εισφέρουν στοιχεία σχετικά με την υπόθεση της Novartis και τυχόν παρεμβάσεων σε άλλες δικαστικές υποθέσεις.
Το ζητούμενο πλέον είναι τι μέλλει γενέσθαι και δη, τι θα γίνει την επόμενη Τρίτη που είναι προγραμματισμένη η επόμενη συνεδρίαση.
Κατά πληροφορίες, από την πλευρά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφαίνεται, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, η πρόθεση να μεταβάλλει τη στάση της ενώ δείχνει διατεθειμένη να οδηγήσει στα άκρα και να κλιμακώσει αυτή την αντιπαράθεση. Άλλωστε δείγμα των προθέσεών τους έδωσαν τόσο ο Παύλος Πολάκης με την φράση, εμείς θα είμαστε εδώ και την επόμενη φορά, όσο και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι θα ασκήσουμε το συνταγματικό μας καθήκον.
Συνεπώς τίποτα δεν αποκλείεται για την επόμενη εβδομάδα αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μάλλον δεν θα επιστρατευθεί ακόμα η φρουρά της Βουλής.
Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προς το παρόν η ΝΔ τείνει στο να δει τι θα γίνει και την επόμενη φορά από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν θα επιμείνει δηλαδή να κρατά την ίδια στάση και να μην δέχεται την απόφαση της πλειοψηφίας. Κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει εκ νέου αναβολή της Προανακριτικής.
Ωστόσο, ξεκαθαρίζουν αρμόδιοι παράγοντες ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να ισχύσει ο κανονισμός της Βουλής και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μπορέσει και η Επιτροπή να κάνει το έργο για το οποίο έχει οριστεί από την πλειοψηφία στην ολομέλεια.
Στο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, μένει να δούμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κάποιον ελιγμό, καταγγέλλοντας ενδεχομένως τη διαδικασία και επιλέγοντας δύο άλλους βουλευτές του κόμματος προκειμένου να εκκινήσουν οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής ή αν θα το πάει στα άκρα προσπαθώντας ακριβώς να εκβιάσει μια παρέμβαση της φρουράς και να καταγγελθεί ενδεχομένως στη συνέχεια, ο αυταρχισμός μέσα στο κοινοβούλιο.
Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα που παρουσιάζεται με τη δεδομένη κατάσταση είναι, αν μη τι άλλο, απογοητευτική για τον κόσμο που περιμένει να μάθει τι έχει γίνει στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης