Υεμένη: Έξι νεκροί από την επίθεση σιιτών ανταρτών Χούθι με βαλλιστικούς πυραύλους και UAVs στο λιμάνι της αλ Μόχα

Υεμένη: Έξι νεκροί από την επίθεση σιιτών ανταρτών Χούθι με βαλλιστικούς πυραύλους και UAVs στο λιμάνι της αλ Μόχα
Μέλη του σιιτικού ένοπλου κινήματος των Χούθι της Υεμένης χρησιμοποίησαν πυραύλους και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα για να πλήξουν το λιμάνι της πόλης αλ Μόχα στην Ερυθρά Θάλασσα
Μέλη του σιιτικού ένοπλου κινήματος των Χούθι της Υεμένης χρησιμοποίησαν πυραύλους και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα για να πλήξουν το λιμάνι της πόλης αλ Μόχα στην Ερυθρά Θάλασσα , με αποτέλεσμα να προκληθούν θάνατοι και τραυματισμοί και ζημιές σε νοσοκομείο, ανέφεραν δυνάμεις που ανήκουν στην αραβική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας η οποία επενέβη στον πόλεμο εναντίον των ανταρτών το 2015.
Δεν υπήρξε πάντως επιβεβαίωση της πληροφορίας για την επίθεση εναντίον της ναυτικής βάσης της συμμαχίας από τα μέσα ενημέρωσης των Χούθι, ούτε από τον εκπρόσωπο της ίδιας της συμμαχίας.
Η Μόχα, άλλοτε ακμάζουσα πόλη, εμπορικός κόμβος μέσω του οποίου εξαγόταν καφές, μετατράπηκε όπως και το κοντινό λιμάνι αλ Χόχα σε στρατιωτική βάση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ωσότου απέσυραν μεγάλο μέρος των δυνάμεών τους που δρούσαν στην Υεμένη νωρίτερα φέτος. Οι σαουδαραβικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο των λιμανιών τον Ιούλιο.
«Οι αντάρτες Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν» χρησιμοποίησαν «βαλλιστικούς πυραύλους και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στα οποία είχαν τοποθετήσει εκρηκτικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις [οι πύραυλοι και τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα] αναχαιτίστηκαν, [αλλά] κάποια έπεσαν σε κατοικημένες περιοχές, έναν καταυλισμό εσωτερικά εκτοπισμένων ανθρώπων και ένα κέντρο υγείας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (Médecins sans frontières, MSF)», ανέφερε η διοίκηση του λεγόμενου μετώπου δυτικής ακτής της συμμαχίας σε ανακοίνωσή της, χωρίς να διευκρινίσει εάν επλήγησαν στρατιωτικοί στόχοι.
Σε ανακοίνωσή τους, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα επιβεβαίωσαν ότι ένα νοσοκομείο επλήγη κατά τη διάρκεια επίθεσης σε κοντινά κτίρια. Δεν τραυματίστηκε κανένα μέλος του προσωπικού της ούτε κάποιος ασθενής αλλά η λειτουργία του κέντρου ανεστάλη, σύμφωνα με την MSF.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS