ΗΠΑ και Ν.Κορέα θα πραγματοποιήσουν στρατιωτικές ασκήσεις «μικρότερης κλίμακας» στη Ν.Κορέα

ΗΠΑ και Ν.Κορέα θα πραγματοποιήσουν στρατιωτικές ασκήσεις «μικρότερης κλίμακας» στη Ν.Κορέα
«...Η κλίμακα είναι μικρότερη» από τα γυμνάσια Vigilant Ace, στα οποία είχαν συμμετάσχει 12.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί το 2017, και ακυρώθηκε το 2018 λόγω του τεταμένου κλίματος στην Κορεατική χερσόνησο
Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα θα πραγματοποιήσουν στρατιωτικές ασκήσεις «μικρότερης κλίμακας», στα τέλη του μήνα, μετά την ακύρωση των ετήσιων αεροπορικών γυμνασίων τον προηγούμενο χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.
«Πριν από έναν χρόνο, ακυρώσαμε την άσκηση Vigilant Ace κι αυτό έγινε λόγω του κλίματος στην κορεατική χερσόνησο εκείνη την περίοδο. Φέτος, θα πραγματοποιήσουμε κοινές αεροπορικές ασκήσεις μεταξύ της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας» δήλωσε ένας αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, ο αντιναύαρχος William Burn.
Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Πεντάγωνο, σχετικά με το εύρος των στρατιωτικών ασκήσεων, ο ίδιος αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
«Η κλίμακα είναι μικρότερη» σε σύγκριση με τα γυμνάσια Vigilant Ace, στα οποία είχαν συμμετάσχει 12.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί το 2017, περιορίστηκε να πει.
Ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Νότια Κορέα, ο στρατηγός Ρόμπερτ Έιμπραμς και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του Τζέονγκ Κιεονγκ-ντου «έχουν επιφορτιστεί να διασφαλίσουν ότι θα διεξάγουμε τον επαρκή αριθμό των κοινών ασκήσεων, το επαρκές είδος των κοινών γυμνασίων προκειμένου να διατηρήσουμε τον βαθμό προετοιμασίας (…) αφήνοντας στους διπλωμάτες μας τον χώρο και τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Κορέα» κατέληξε.
Η Βόρεια Κορέα επέκρινε σφόδρα χθες την ανακοίνωση των στρατιωτικών γυμνασίων που αναμένεται να ξεκινήσουν τη 18η Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS