Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Dalio (Bridgewater): Ο κόσμος έχει τρελαθεί και το σύστημα έχει καταρρεύσει

Dalio (Bridgewater): Ο κόσμος έχει τρελαθεί και το σύστημα έχει καταρρεύσει
Ο Ray Dalio αναλύει τη θέση σχετικά με τους λόγους που η οικονομία δεν λειτουργεί σωστά 
Οι κεντρικές τράπεζες δίνουν φθηνό χρήμα στους επενδυτές, οι οποίοι το έχουν διοχετεύσει στις εταιρείες που συχνά είναι μη κερδοφόρες και δεν συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη, επισημαίνει ο ιδρυτής της Bridgewater Associates, Ray Dalio.
«Το σύστημα που κάνει τον καπιταλισμό να λειτουργεί σωστά για τους περισσότερους ανθρώπους έχει καταρρεύσει» υποστηρίζει ο ίδιος.
Ο Dalio, σε ένα πρόσφατο σχόλιο στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέρει: «Ο κόσμος έχει τρελαθεί και το σύστημα έχει καταρρεύσει».
Εκτός από τα τεράστια ποσά μετρητών που διακινούνται στους επενδυτές σε εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια, ο Dalio άσκησε έντονη κριτική για το υψηλό χρέος και τη δυσανάλογη πρόσβαση στην πίστωση, που τροφοδοτεί το χάσμα του πλούτου.
«Τα μεγάλα ελλείμματα παραμένουν και το πιο πιθανό είναι να αυξηθούν σημαντικά, που θα απαιτήσει την έκδοση περισσότερων κρατικών ομολόγων, ποσά που δεν μπορούν φυσικά να απορροφηθούν χωρίς την αύξηση των επιτοκίων σε μια εποχή όπου η άνοδος των επιτοκίων θα ήταν καταστροφική για τις αγορές και τις οικονομίες επειδή ο κόσμος έχει τόσο μεγάλη μόχλευση» επισημαίνει ο Dalio.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το έλλειμμα των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα 984 δισ. δολ. για το οικονομικό έτος του 2019, σημειώνοντας αύξηση 26% από το 2018.
Το σχόλιο του Dalio ήρθε λίγες μέρες μετά τη μείωση των επιτοκίων από τη Fed για τρίτη φορά φέτος για να θωρακίσει τις ΗΠΑ έναντι μια επιβραδυνόμενης παγκόσμιας οικονομίας και του εμπορικού πολέμου με την Κίνα.
Ο Dalio εκτιμά ότι τελικά το μπαλάκι θα περάσει στα χέρια της κεντρικής τράπεζας για να επαναγοράσει αυτό το χρέος, τυπώνοντας περισσότερο χρήμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης