Από τον βασικό μέτοχο απορροφήθηκε η προσφορά που βγήκε 5/11 στην Καράτζη

Από τον βασικό μέτοχο απορροφήθηκε η προσφορά που βγήκε 5/11 στην Καράτζη
Περίπου το 2% του μετοχικού κεφαλαίου απέκτησε ο βασικός μέτοχος της Καράτζη στη συνεδρίαση της 5/11 
Ψήφο εμπιστοσύνης προς την εταιρεία του παρείχε ο βασικός μέτοχος Αντώνιος Καράτζης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος της προσφοράς που βγήκε στη μετοχή στις 5/11 και μάλιστα κοντά στα υψηλά του τίτλου.
Θεσμικοί και μεγάλοι ιδιώτες επενδυτές αποχώρησαν μετά από χρόνια παραμονής στη μετοχή και την προσφορά απορρόφησε ο βασικός μέτοχος σε τιμές έως και 8 ευρώ.
Η μετοχή στη συγκεκριμένη συνεδρίαση έκανε υψηλό όγκο που αντιστοιχούσε στο 2% του συνόλου των μετοχών.
Τα επίπεδα αυτά αποτελούν υψηλά σχεδόν 19 ετών, ενώ μέσα στο 2019 η μετοχή έχει βρεθεί μέχρι και τα 8,45 ευρώ (26/7).
Σημειώνεται πως σύμφωνα με το μετοχολόγιο του ΧΑ ο Αντώνιος Καράτζης κατέχει το 44,14% και η Μαρία Καράτζη το 38,36%.
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η κίνηση του βασικού μετόχου είναι εξαιρετικά σημαντική όχι μόνο για το γεγονός ότι αγοράζει σε τιμές με premium τις μετοχές (κλείσιμο 4/11 στα 7,40 ευρώ), αλλά και γιατί αν δεν τις αγόραζε ο ίδιος και τα κομμάτια έβγαιναν στην αγορά, η μετοχή θα μπορούσε να δεχθεί ισχυρό πλήγμα λόγω της χαμηλής εμπορευσιμότητας που έχει στο ΧΑ.
Τα αποτελέσματα είναι ισχυρά και δικαιολογούν υψηλότερες τιμές, σημειώνουν στελέχη της αγοράς που παρακολουθούν τους ισολογισμούς της εταιρείας.
Ο όμιλος διαθέτει δύο μεγάλα ξενοδοχεία με αποτίμηση που θα μπορούσε να φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ, φωτοβολταϊκούς σταθμούς 15MW, τη δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο στην παραγωγή διχτυών και δραστηριότητα στην εμπορία ενέργειας (ΚΕΝ) την οποία όμως πούλησε όπως ανακοίνωσε χθες (6/11) με κέρδος.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 

BREAKING NEWS