Κλείνει το «παράθυρο» του ΕΦΚΑ στους κακοπληρωτές ο Γ. Βρούτσης

Κλείνει το «παράθυρο» του ΕΦΚΑ στους κακοπληρωτές ο Γ. Βρούτσης
Το μέτρο αυτό δίνει στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) ένα χρήσιμο όπλο
Κλείνει κάθε «παράθυρο» εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής για τους κακοπληρωτές εργοδότες των ασφαλιστικών ταμείων, μετά την απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με την οποία καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή του μέτρου αναστολής της χρήσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ για την υποβολή της Αναλυτική Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ).
Tο μέτρο αυτό δεν είναι καινούριο.
Είχε ψηφιστεί και ενεργοποιηθεί με εγκύκλιο το 2013 επί τότε Υπουργίας Γ. Βρούτση και καταργήθηκε τον Μάρτιο του 2019 από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου με αποτέλεσμα να στερηθεί το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης σε ετήσια βάση έσοδα που θα ξεπερνούσαν τα 200 εκατ. ευρώ.
Το μέτρο αυτό δίνει στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) ένα χρήσιμο όπλο στην καταπολέμηση των παραβατικών μεθόδων εργοδοτών που δεν πληρώνουν τις μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.
Το ΚΕΑΟ θα μπορεί να «μπλοκάρει» την ηλεκτρονική πρόσβαση των κακοπληρωτών εργοδοτών στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ενώ, πλέον, θα μπορεί να προβαίνει σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης εισφορών – “αγγίζοντας” πλέον την περιουσία των στρατηγικών οφειλετών – μέσω του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS