Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μόλις 120.000 οι τουρίστες από την Κίνα καθώς δεν βρίσκουν … Chanel και Louis Vuitton

Μόλις 120.000 οι τουρίστες  από την Κίνα καθώς δεν βρίσκουν … Chanel και Louis Vuitton
Η λίστα των προϊόντων για την οποία  παραλληλούν οι Κινέζοι τουρίστες είναι οι διεθνείς φίρμες όπως Luis Vuitton, Michael Kors, Chanel, Hermes, Fendi
Οι Κινέζοι τουρίστες είναι η «χρυσοτόκος όρνιθα» για την παγκόσμια τουριστική   βιομηχανία  εκτός από την Ελλάδα παρότι τα τελευταία 20 χρόνια οι Έλληνες   πρωθυπουργοί επισκέπτονται τη αχανή χώρα μία και δύο φορές στη θητεία τους.
Τα ταξίδια των Ελλήνων πρωθυπουργών δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα καθώς  οι Κινέζοι τουρίστες είναι σχετικά πολύ μικρό μέγεθος στο σύνολο της τουριστικής ετήσιας κίνησης. Συνολικά ο αριθμός των κινέζων τουριστών που επισκέπτεται τη χώρα μας φθάνει  μόλις τις 120.000 όταν ο αριθμός ο αριθμός τουριστών που επισκέπτεται τη χώρα μας  ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια το χρόνο
Πάντως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κίνα είπε ότι η Αθήνα θα αποκτήσει απευθείας αεροπορική σύνδεση από τον ερχόμενο Ιούνιο με την προσδοκία η Ελλάδα να προσελκύσει 500.000 τη διετία 2020 – 2021.
Στέλεχος επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο εκτιμά ότι η πιο έντονη παρουσία των Κινέζων στην εγχώρια τουριστική αγορά, θα αλλάξει άρδην τα δεδομένα και προς τη θετική κατεύθυνση, καθώς είναι ο καλύτερος καταναλωτής και πρόθυμος να αγοράσει την πιο ακριβή πραμάτεια που κυκλοφορεί στην αγορά.
Η λίστα των προϊόντων για την οποία  παραλληλούν οι Κινέζοι τουρίστες είναι οι διεθνείς φίρμες όπως Luis Vuitton, Michael Kors, Chanel, Hermes, Fendi κλπ.
Η ελληνική επιχειρηματικότητα όμως φοβάται να επενδύσει στη συγκεκριμένη κατηγορία  περιμένοντας την έλευση των Κινέζων τουριστών, οι οποίοι όταν επισκέπτονται τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, βρίσκουν  πολύ εύκολα καταστήματα με αντίστοιχα προϊόντα  που για να τα αποκτήσουν, σχηματίζουν ουρές για να περάσουν την πόρτα του καταστήματος, κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα, χωρίς να νοιάζονται πόσο θα τους κοστίσει.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανάλογη αγορά, επισημαίνοντας, το ίδιο στέλεχος ότι  στην πλατεία Συντάγματος ακόμη κυριαρχούν τα σουβλατζίδικα ενώ η Ερμού που θεωρείται ο πιο ακριβός εμπορικός δρόμος της πρωτεύσας δεν είναι σε θέση να καλύψει τις καταναλωτικές απαιτήσεις των Κινέζων τουριστών.
Μόνο στο πεζόδρομο της Βουκουρεστίου μπορεί να συναντήσει κάποιος ένα κατάστημα ικανό να καλύψει τις ανάγκες των πλουσίων τουριστών. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα   κατάστημα των 150 και 200 τ.μ. όταν γεμίσει τα ράφια με επώνυμα προϊόντα μπορεί  να πραγματοποιεί τζίρο πολλών εκατομμυρίων το χρόνο όταν άλλα καταστήματα που απευθύνονται στα χαμηλά βαλάντια ,δεν είναι σε θέση να έχουν ένα ικανοποιητικό   μηνιαίο έσοδο
Τα εκατομμύρια των Κινέζων που ταξιδεύουν ανά το κόσμιο ξοδεύουν  συνολικά 261 δις. δολάρια  που αντιστοιχεί στο 22% της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας σύμφωνα  με στοιχεία του 2016.
 
Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης