Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΚΤ θα πρέπει να προχωρήσει στην έκδοση ψηφιακού νομίσματος

Η ΕΚΤ θα πρέπει να προχωρήσει στην έκδοση ψηφιακού νομίσματος
Το ενδεχόμενο έκδοσης δημόσιου ψηφιακού νομίσματος από την ΕΚΤ,  απευθύνει έγγραφο το οποίο ενδεχομένως να συζητηθεί στο Ecofin της Παρασκευής 8/11
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να εξετάσει την έκδοση ενός δημόσιου ψηφιακού νομίσματος, αναφέρεται σε έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τις αντιδράσεις των ρυθμιστικών αρχών στα σχέδια του Facebook να λανσάρει το Libra.
To ευρωπαϊκό έγγραφο, όπως αναφέρει το Reuters, καλεί την Ένωση να υιοθετήσει μια κοινή προσέγγιση στα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένης και της δυνατότητας να απαγορεύει σχέδια που θεωρούνται αρκετά ριψοκίνδυνα. 
«Η ΕΚΤ και άλλες κεντρικές τράπεζες της Ε.Ε. θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν με ωφέλιμο τρόπο τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που παρουσιάζει η έκδοση ψηφιακών νομισμάτων» σημειώνεται στο έγγραφο το οποίο έχει ετοιμάσει η φινλανδική προεδρία της Ε.Ε.
Η πρόταση μπορεί να συζητηθεί από τους υπουργούς Οικονομικών στο Ecofin της Παρασκευής. 
Το έγγραφο της Ε.Ε. επαναλαμβάνει παράλληλα τις ανησυχίες της G7 για τα ρίσκα που ενέχουν τα ιδιωτικά νομίσματα, κάνοντας αναφορά στο ξέπλυμα χρήματος, τη λειτουργία των συστημάτων πληρωμών, τη φορολόγηση και την κυβερνοασφάλεια. 
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης