Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πειρατεία σε ελληνικό πετρελαιοφόρο στο Τόγκο - Συνεχίζεται το θρίλερ για τον Έλληνα όμηρο - Τα κρίσιμα ερωτήματα

Πειρατεία σε ελληνικό πετρελαιοφόρο στο Τόγκο - Συνεχίζεται το θρίλερ για τον Έλληνα όμηρο - Τα κρίσιμα ερωτήματα
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι πειρατές ακόμα δεν έχουν επικοινωνήσει με την εταιρία ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις
Συνεχίζεται το θρίλερ για τον Έλληνα ναυτικό ο οποίος απήχθηκε -μαζί ακόμα τρία άτομα- μετά την πειρατεία που σημειώθηκε σε ελληνικό πλοίο στο Τόγκο.
Το περιστατικό έγινε στις 02:00 την νύχτα και το ταχύπλοο των πειρατών δεν έγινε αντιληπτό.
Οι πειρατές φέρεται να πλησίασαν με ταχύπλοα και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τη φρουρά του πλοίου, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός φύλακα.
Κατάφεραν, ωστόσο, να ανέβουν στο πλοίο.
Τότε, σήμανε αμέσως συναγερμός, με τα μέλη του πληρώματος να τρέχουν προς τις καμπίνες για την ασφάλειά τους.
Κάποιοι, όμως, δεν πρόλαβαν και οι πειρατές κατάφεραν να απαγάγουν τέσσερα μέλη του πληρώματος, ανάμεσά τους κι ένας Έλληνας.
Σημειώνεται πως από την πρώτη στιγμή έχει ενημερωθεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και τη διαχειρίστρια εταιρεία.

Πού βρίσκονται οι όμηροι

Σύμφωνα με το Reuters, οι τοπικές αρχές στο Τόγκο, εκτιμούν πως οι πειρατές έχουν πάρει τους ομήρους τους κάπου κοντά στη Νιγηρία, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για την εξέλιξη της υπόθεσης, όπως και καμία ένδειξη για τα κίνητρά τους και τα αιτήματά τους.
Πάντως, από το περιστατικό προκύπτουν κρίσιμα ερωτήματα, όπως γιατί η βάρδια ασφαλείας δεν είδε τη βάρκα ασφαλείας πριν το ρεσάλτο αλλά και γιατί δεν ακινητοποιήθηκαν οι πειρατές όταν ανέβηκαν στο πλοίο.
Σύμφωνα, πάντως, με τις τελευταίες πληροφορίες, οι πειρατές ακόμα δεν έχουν επικοινωνήσει με την εταιρία ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. 

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Με ανακοίνωσή της, η πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Elka Aristotle» αναφέρει πως η ασφάλεια του πληρώματος είναι υψίστης σημασίας και πως γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλιστεί η τάχιστη και ασφαλής απελευθέρωση των ανθρώπων της.
Πιο αναλυτικά η εταιρεία αναφέρει στην ανακοίνωση της:
«Λυπούμαστε για την επιβεβαίωση ότι συνέβη ένα περιστατικό που αφορούσε το «ELKA ARISTOTLE» από την Λομέ, Τόγκο στις 4 Νοεμβρίου 2019. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απαγωγή 4 μελών του πληρώματος.
Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε λεπτομερώς προς το παρόν, εκτός από το ότι η ασφάλεια και η ασφάλεια του λαού μας είναι υψίστης σημασίας για εμάς και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την έγκαιρη και ασφαλή απελευθέρωσή τους.
Το σκάφος και το υπόλοιπο πλήρωμα είναι ασφαλή.
Ζητούμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σέβονται τόσο τον ευαίσθητο χαρακτήρα της κατάστασης όσο και την ιδιωτικότητα των οικογενειών των μελών του πληρώματος κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης