Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο - Οριακές μεταβολές στους δείκτες

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο - Οριακές μεταβολές στους δείκτες
Η Ευρώπη παρέμεινε επιφυλακτική, παρά την αισιοδοξία για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα
Επιφυλακτικές ήταν οι κινήσεις στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης κατά τη σημερινή (05/11/2019) συνεδρίαση, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας.
Η Ευρώπη δεν ακολούθησε την αισιοδοξία για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, παρά τα κέρδη στος  αγορές της Ασίας και τα ιστορικά υψηλά που σημειώθηκαν στη Wall Street.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX είχε οριακή μεταβολή +0,07% στις 13.145 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,26% στις 7.389 μονάδες.
Image
Στο Παρίσι ο CAC 40 άγγιξε τις 5.846 μονάδες (+0,39%).
Image
Ο FTSE MIB ενισχύθηκε 0,2% στις 23.357 μονάδες.
Image

Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 υποχώρησε  0,14% στις 9.403 μονάδες.
Image
Στο ταμπλό, η προειδοποίηση της εταιρείας κοσμημάτων Pandora για πτώση στις πωλήσεις του 2019, οδήγησε τη μετοχή σε «βουτιά» 15%.
Πιέσεις δέχθηκε και ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, με τον δείκτη να υποχωρεί 0,9%, καθώς η ισπανική Telefonica είχε πτώση 0,95% μετά τα χειρότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα για το γ΄τρίμηνο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η πλευρά των ΗΠΑ εξετάζει μείωση των δασμών στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, προκειμένου να διευκολύνει την επίτευξη μίας αρχικής συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης