Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί η Ινδία απoρρίπτει την κολοσσιαία εμπορική συμφωνία Ασίας - Ειρηνικού

Γιατί η Ινδία απoρρίπτει την κολοσσιαία εμπορική συμφωνία Ασίας - Ειρηνικού
Η κολοσσιαία εμπορική συμφωνία θα αφορά πάνω από το 30% του παγκόσμιου ΑΕΠ
Την άρνησή της να συμμετάσχει στην εκκολαπτόμενη εμπορική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ασίας - Ειρηνικού δήλωσε η Ινδία, απορρίπτοντας μια τεράστια ευκαιρία να «ανοιχτεί» στις αγορές.
Η κολοσσιαία συμφωνία ελευθέρου εμπορίου Ασίας-Ειρηνικού, την οποία προωθεί το Πεκίνο, συμπεριελάμβανε 10 χώρες: Την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Ινδία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη από το 2013, με τις επιφυλάξεις της Ινδίας να αποτελεί το σημαντικότερο εμπόδιο.
Το Σάββατο, οι ηγέτες των χωρών του ASEAN (Σύνδεσμος κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας) είχαν ταχθεί υπέρ του ανοίγματος της περιφερειακής αγοράς, κατά την έναρξη της ετήσιας συνόδου τους στη Μπανγκόκ.
Η κολοσσιαία εμπορική συμφωνία, η οποία αναμένεται να υπογραφεί το 2020, θα αφορά πάνω από το 30% του παγκόσμιου ΑΕΠ.
Ωστόσο, τη Δευτέρα η Ινδία γνωστοποίησε την απόφασή της να μην συμμετάσχει στην κολοσσιαία συμφωνία, καθώς «παραμένουν άλυτα σημαντικά ζητήματα δομικών συμφερόντων», όπως ανέφεραν οι διπλωμάτες που εκπροσωπούν τη χώρα στη Σύνοδο.
Πολιτικοί αναλυτές της Eurasia Group αποδίδουν τις επιφυλάξεις της Ινδίας στην ανησυχία για την πιθανή αύξηση των κινεζικών εισαγωγών, όπως μεταδίδει το CNBC.
Την ίδια ώρα, η Ινδία βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με ένα οικονομικό περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις:
Η ανάπτυξη επιβραδύνεται, όπως και η μεταποιητική δραστηριότητα, ενώ καταγράφονται σημαντικές δυσκολίες στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης