Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποχωρούν και επίσημα οι ΗΠΑ από τη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή

Αποχωρούν και επίσημα οι ΗΠΑ από τη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή
Αποσύρονται και επίσημα οι ΗΠΑ από τη Συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα
Τα σχέδιά του για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα επιβεβαίωσε o Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump.
Έτσι σήμερα ενεργοποίησε και επίσημα τη διαδικασία αποχώρησης, συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα έγγραφα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Αυτό θα είναι το πρώτο επίσημο βήμα σε μια διαδικασία ενός έτους για έξοδο από το παγκόσμιο σύμφωνο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Η κίνηση θα αφήσει τον μεγαλύτερο πομπό αερίων διεθνώς εκτός της συμφωνίας των Παρισίων.
Ο Trump είχε δεσμευθεί για την κίνηση αυτή από την αρχή της θητείας του.
«Αυτό που δεν θα κάνουμε είναι να τιμωρήσουμε τον αμερικανικό λαό, ενώ πλουτίζουν οι ξένοι που μολύνουν το περιβάλλον», είχε δηλώσει ο Αμερικανός πρόεδρος στις 23 Οκτωβρίου 2019.
Οι ΗΠΑ είχαν υπογράψει τη Συμφωνία το 2015 επί θητείας του προέδρου Obama, υποσχόμενες τη μείωση κατά 26-28% των εκπομπών αερίων μέχρι το 2025.
Ο Donald Trump θεωρεί ότι η Συμφωνία έβλαπατε τις ΗΠΑ καθώς άφηνε άλλους μεγάλους ρυπαίνοντες όπως η Κίνα, να αυξήσουν τις εκπομπές. Κίνα και ΗΠΑ εκπέμπουν τα μεγαλύτερα ποσοστά διοξειδίου του άνθρακα των Παρισίων.
Έτσι το ΥΠΕΞ αναμένεται να καταθέσει τα απαιτούμενα έγγραφα για έξοδο από τη Συμφωνία, υποβάλλοντας παράλληλα και επιστολή στον Γ.Γ. του ΟΗΕ Antonio Guterres.
Όλοι πάντως οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών έχουν δεσμευθεί να επανέλθουν στη Συμφωνία εφόσον κερδίσουν στις προεδρικές εκλογές του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης