Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μηταράκης: Θα εφαρμόσουμε στο ακέραιο τις τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ διασφαλίζοντας δημοσιονομική σταθερότητα

Μηταράκης: Θα εφαρμόσουμε στο ακέραιο τις τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ διασφαλίζοντας δημοσιονομική σταθερότητα
Ο Νότης Μηταράκης συναντήθηκε με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, καθώς και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών η «Ενότητα»

Την πρόθεση της κυβέρνησης να σεβαστεί και να εφαρμόσει τις τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο Κατρούγκαλος επανέλαβε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, θέτοντας ωστόσο ως προϋπόθεση τη διασφάλιση της δημοσιονομικής σταθερότητας και της βιωσιμότητας των δημόσιων ασφαλιστικών Ταμείων.
«Ως υπουργείο Εργασίας, έχουμε εκφράσει επανειλημμένως την πάγια και σταθερή θέση μας πως θα σεβαστούμε και θα εφαρμόσουμε στο ακέραιο τις τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ, στο πλαίσιο πάντα της διασφάλισης της δημοσιονομικής σταθερότητας και της βιωσιμότητας των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων» δήλωσε ο κ. Μηταράκης μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, καθώς και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών η «Ενότητα».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το νέο ασφαλιστικό να διορθώσει τις στρεβλώσεις και τις αδικίες που έφερε ο νόμος Κατρούγκαλου, ενώ ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό, τον οποίο θα νομοθετήσουμε, θα τεθεί σε ισχύ από τις 4 Οκτωβρίου 2019, προκειμένου να μην ανοίξει ένας νέος κύκλος προσφυγών και αναδρομικών.
Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, οι τρεις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η κατάργηση του πλαφόν των 1.300 ευρώ για κύριες και επικουρικές συντάξεις, ο επανυπολογισμός όλων των συντάξεων από τις 4 Οκτωβρίου 2019, βάσει των νέων αυξημένων ποσοστών αναπλήρωσης, κυρίως για τους συνταξιούχους με πολλά έτη ασφάλισης και, τέλος, η αποσύνδεση του ασφαλιστικού από το φορολογικό, που αποτελούσε τροχοπέδη στην ανάπτυξη της οικονομίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης