Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο - Επεισόδια έξω από τη Βουλή

Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο - Επεισόδια έξω από τη Βουλή
«Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει», το κεντρικό μήνυμα φοιτητών και μαθητών
Φοιτητές και μαθητές πραγματοποίησαν σήμερα, 4 Νοεμβρίου, συλλαλητήριο, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις αλλαγές που προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η θέσπιση ορίου εισαγωγής στα πανεπιστήμια.
Με σύνθημα, «Στους δρόμους είναι οι μαθητές, έξω από τα σχολεία μας οι πολυεθνικές», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι την Πλατεία Συντάγματος.
Μπροστά από τη Βουλή σημειώθηκαν επεισόδια, όταν ομάδα αγνώστων συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις, ρίχνοντας πέτρες και βόμβες μολότοφ, ενώ προκάλεσαν και φθορές σε στάσεις λεωφορείων. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, έγιναν τέσσερις προσαγωγές και μία σύλληψη για επίθεση σε βάρος αστυνομικών, ενώ εντοπίστηκε ένα σακίδιο με βόμβες μολότοφ.
Στις κινητοποιήσεις των μαθητών συμμετείχαν, με καλέσματά τους, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, όπως η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, καθώς και η Β' ΕΛΜΕ Αθήνας και Γ', Δ', Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης