Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χατζηδάκης (υπ.Περιβάλλοντος και Ενέργειας): Ιδιαίτερα αποδοτική η εθελούσια έξοδος από τη ΔΕΗ

Χατζηδάκης (υπ.Περιβάλλοντος και Ενέργειας): Ιδιαίτερα αποδοτική η εθελούσια έξοδος από τη ΔΕΗ
Την ώρα που καλούνται όλοι να βάλουν πλάτη για τη ΔΕΗ, δεν μπορούν να μη βάλουν οι υπάλληλοι της είπε ο κ.Χατζηδάκης
Την εκτίμηση πως θα είναι ιδιαίτερα αποδοτική η εθελούσια έξοδος από τη ΔΕΗ διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνει το υπουργείο για τη διάσωση της ΔΕΗ.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Χατζηδάκης υποστήριξε ότι «περιορίζεται δραστικά ο αριθμός των υπαλλήλων, που θα οδηγήσει σε δραστικό περιορισμό του κόστους εργασίας και παράλληλα την κατάργηση της μονιμότητας των νέων υπαλλήλων».
Ο υπουργός τόνισε ότι η έκπτωση του 75% που είχαν υπάλληλοι και εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, τόσο στο ρεύμα όσο και στις υπόλοιπες υπηρεσίες, καταργείται πλήρως στις υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας και η έκπτωση στο ρεύμα περιορίζεται στο 30%.
«Από αυτό εξοικονομούμε 30-35 εκατομμύρια το χρόνο.
Την ώρα που καλούνται όλοι να βάλουν πλάτη για τα της ΔΕΗ, δεν μπορούν να μη βάλουν οι υπάλληλοί της» είπε ο κ.Χατζηδάκης υποστηρίζοντας ότι το μέτρο της εθελούσιας εξόδου «δεν θα επιβαρύνει καθόλου τα Ταμεία» και ότι «θα αποπληρωθεί μέσα σε δύο χρόνια».
Σχετικά με την τιμή πώλησης του ρεύματος από τη ΔΕΗ προς τους ανταγωνιστές της, ο υπουργός υπογράμμισε ότι έρχεται κυρωτικό νομοσχέδιο στη Βουλή για την αύξηση της τιμής του, που μέχρι τώρα ήταν κάτω του κόστους παραγωγής.
«Προσπαθούμε να βρούμε ισορροπίες για τους κακοπληρωτές», είπε ο κ.Χατζηδάκης, επισημαίνοντας πως «είμαστε υπέρ του κοινωνικού τιμολογίου».
Ερωτηθείς για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ο υπουργός έκανε λόγο για «τεράστιο ζήτημα που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας και τις δυνατότητες της Ευρώπης».
«Σαν χώρα πρέπει να αποφύγουμε δύο άκρα.
Το ένα θα ήταν να λειτουργήσουμε ως οι ρεσεψιονίστ της Ευρώπης, το άλλο θα ήταν να γίνουμε ρατσιστές.
Δεν είναι η παράδοση των Ελλήνων» είπε ο κ.Χατζηδάκης, ο οποίος σχετικά με την κυβερνητική πολιτική τόνισε ότι, «είμαστε σε επαφή με τους αρμόδιους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γίνεται κάθε προσπάθεια για αυστηρότητα και ανθρωπιά» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και ο «Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει τη διαχειριστική επάρκεια να χειριστεί το θέμα και ο Γιώργος Κουμουτσάκος μπορεί να το χειριστεί εξωτερικά».
«Δεν είμαστε υπερδύναμη, δείτε τι γίνεται στις ΗΠΑ.
Δε θα είμαστε εμείς που θα σηκώσουμε τα βάρη που πρέπει να σηκώσουν άλλοι» είπε ο κ.Χατζηδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης