Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Όταν τα funds «φουσκώνουν» τα μυαλά των πωλητών - Το παράδειγμα του Πόρτο Καρράς

Όταν τα funds «φουσκώνουν» τα μυαλά των πωλητών - Το  παράδειγμα του Πόρτο Καρράς
Η αναφορά του στο Πόρτο Καρράς ήταν μία ένδειξη για το τι μπορεί να ακολουθήσει όταν  οι  πωλητές χάσουν το μέτρο ανεβάζοντας το τίμημα χάρη στη ζήτηση
Επενδυτικά Fund σαρώνουν την ελληνική επικράτεια αναζητώντας ευκαιρίες ειδικά στον τουριστικό τομέα, ο οποίος βρίσκεται στο  …στόχαστρο.
Έ
λληνας επικεφαλής Fund με έδρα  το Ντουμπάι που συμμετείχε πρόσφατα σε συνέδριο που διοργάνωσε η αμερικανική εταιρεία MR&H σε συνεργασία με το Enterprise Greece, μας αποκάλυψε ότι είναι πρωτόγνωρο  το ενδιαφέρον που υπάρχει για την Ελλάδα.
Σε καθημερινή βάση η εταιρεία δέχεται αιτήματα από ιδιώτες και εταιρικά σχήματα , που επιθυμούν να επενδύσουν σημαντικά κεφάλαια στο ξενοδοχειακό κλάδο.
Μέχρι σήμερα όπως μας είπε, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που δεν επιθυμεί στην παρούσα φάση να αναφέρομαι το ονοματεπώνυμο του και τα στοιχεία της εταιρείας, η παρουσία του και μόνο στην εγχώρια  αγορά δημιουργεί άνοδο των τιμών.
Ο ίδιος δικαιολογεί το ενδιαφέρον των ξένων στο γεγονός ότι η Ισπανία  έχει γίνει αρκετά ακριβή κλείνοντας προς το παρόν το κεφάλαιο των ευκαιριών ενώ η Πορτογαλία είναι λιγότερη  ανταγωνιστική σε σχέση με την Ελλάδα στον τουριστικό τομέα.
Το ενδιαφέρον τους στράφηκε και στην Χαλκιδική και ειδικότερα στο ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς ιδιοκτησίας της Τεχνικής Ολυμπιακής που έχει  ως βασικό μέτοχο τον κ. Κωνσταντίνο  Στέγγο.
Η αγορά και οι ενδιαφερόμενοι έλαβαν μήνυμα ότι το εμβληματικό ξενοδοχειακό συγκρότημα έχει ως τιμή εκκίνησης τα 300 εκατ. ευρώ.
Το τίμημα θεωρήθηκε αρκετά υπερβολικό με τους  ενδιαφερόμενους να μη προχωρούν  στο επόμενο βήμα κοιτάζοντας προς άλλη κατεύθυνση.
Το ίδιο στέλεχος αναγνωρίζει ότι η παρουσία επενδυτών εύλογα δημιουργεί κλίμα αύξησης των οικονομικών απαιτήσεων ενώ στο ενδεχόμενο οι πωλητές να τιμολογούν  υψηλότερα σε σχέση με αυτά που μπορεί να πληρώσει η ίδια η αγορά, θα  φέρει  το αντίθετο  αποτέλεσμα.  
Η αναφορά του στο Πόρτο Καρράς ήταν μία ένδειξη για το τι μπορεί να ακολουθήσει όταν  οι  πωλητές χάσουν το μέτρο ανεβάζοντας το τίμημα χάρη στη ζήτηση.
Πάντως για το Πόρτο Καρράς έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον εταιρικό σχήμα που ανήκει στον όμιλο του Ιβάν Σαββίδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα που προσφέρεται κινείται κοντά στην περιοχή των 200  εκατ. ευρώ αλλά δεν φαίνεται να ικανοποιεί τον βασικό μέτοχο καθώς  στο ενδεχόμενο να κλείσει η πώληση στο όμιλο Σαββίδη, το ποσό των 67 εκατ. ευρώ θα  δοθεί για να εξοφληθεί το fund Fortress το οποίο χρηματοδότησε πρόσφατα την εταιρεία  που ελέγχει το Πόρτο Καρράς.
 
Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης