Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης: ΝΔ και ΚΙΝΑΛ επιθυμούν να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο της Νovartis - Η κυβέρνηση στέλνει 20.000 νέους στα κολέγια

Φίλης: ΝΔ και ΚΙΝΑΛ επιθυμούν να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο της Νovartis - Η κυβέρνηση στέλνει 20.000 νέους στα κολέγια
"Η υπόθεση Novartis είναι τόσο συγκλονιστική, που είμαι βέβαιος ότι στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει", αναφέρει ο Ν. Φίλης

"ΝΔ και ΚΙΝΑΛ επιθυμούν να «συγκαλυφθεί το τεράστιο σκάνδαλο της Νovartis που κόστισε δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό»", υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Kontranews ο βουλευτής Α' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης.
Ειδικότερα, κληθείς να απαντήσει εάν συμφωνεί  με τους ισχυρισμούς πως ΝΔ και ΚΙΝΑΛ προέβησαν σε ένα "κοινοβουλευτικό πραξικόπημα" εξαιρώντας τους Πολάκη και Τζανακόπουλο από την προανακριτική για τη Novartis και αν θεωρεί πως η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο, ο κ. Φίλης αναφέρει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ζητάει να αποκατασταθεί η κοινοβουλευτική τάξη. Δεν είναι δυνατό η πλειοψηφία να ορίζει ποιοι θα εκπροσωπήσουν τα κόμματα της μειοψηφίας στην προανακριτική επιτροπή».
Ο κ. Φίλης συμπληρώνει ότι «προφανώς η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ συμπορεύονται σε μια κίνηση αντιπερισπασμού προκειμένου να παρεμποδιστεί η έρευνα και τελικώς να συγκαλυφθεί το τεράστιο σκάνδαλο της Νovartis που κόστισε δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό και αποτελεί μια από τις αιτίες της χρεοκοπίας και των μνημονίων. Υπήρξαν βεβαίως θετικές διαφοροποιήσεις, όπως του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Χ. Καστανίδη».
Σημειώνει πως «η έρευνα όμως θα γίνει με θεσμικό τρόπο, από τη Δικαιοσύνη.
Η υπόθεση Novartis είναι τόσο συγκλονιστική, που είμαι βέβαιος ότι στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει».
Παράλληλα, ο κ. Φίλης κατηγορεί την κυβέρνηση πως ωθεί τους νέους στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Υπογραμμίζει ότι «από τις πρώτες μέρες η κυβέρνηση δίνει δείγματα συρρίκνωσης της δημόσιας εκπαίδευσης.
Ξαναφέρνει τη βάση του δέκα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, καταργεί τα τμήματα ελεύθερης πρόσβασης που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τα διετή προγράμματα τεχνικής εκπαίδευσης.
 Με τα μέτρα αυτά, θα μειωθούν επιπλέον κατά 20.000 ετησίως οι φοιτητές, με προφανή σκοπό να μετατραπούν σε πελάτες των κολεγίων».
Προσθέτει ότι «με τις νέες ρυθμίσεις για τα μεταπτυχιακά, θα εκτοξευθούν τα δίδακτρα» και επισημαίνει ότι αναγκαίος διάλογος για το μέλλον της εκπαίδευσης πρέπει να γίνει στη βουλή και με όρους κοινωνίας, «κάτι που αποφεύγει η κυβέρνηση».
Τέλος, ο ίδιος δηλώνει κατά των μαθητικών παρελάσεων, με τον τρόπο που γίνονται σήμερα και τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πόλεμο με τις νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές επιλογές, την ξενοφοβία και τον εθνικισμό.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης