Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα η επιλογή Μητσοτάκη να συσχετίσει το προσφυγικό με την τουρκική προκλητικότητα

Χαρίτσης: Επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα η επιλογή Μητσοτάκη να συσχετίσει το προσφυγικό με την τουρκική προκλητικότητα
"Oι χειρισμοί της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν την αναποτελεσματικότητά της στη διαχείριση του προσφυγικού", σύμφωνα με τον Α. Χαρίτση
«Πολλαπλώς επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα» χαρακτηρίζει την επιλογή του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, να συσχετίσει το ζήτημα των προσφυγικών ροών με την τουρκική προκλητικότητα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλ. Χαρίτσης.
Ο κ. Χαρίτσης  σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής αποκαλεί «απαράδεκτη τη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ότι οι αυξημένες περιπολίες στο Αιγαίο συνεπάγονται αυξημένες πιθανότητες να έχουμε θανατηφόρα ατυχήματα στη θάλασσα».
Σημειώνει πως «τα τελευταία 4,5 χρόνια το Λιμενικό Σώμα καταβάλλει απίστευτες προσπάθειες για διασώσεις προσφύγων», και «αντί να αναλάβει τις ευθύνες της, η ΝΔ επέλεξε να υπεκφύγει, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ».
Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, «οι χειρισμοί της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν τόσο την αναποτελεσματικότητά της στη διαχείριση του προσφυγικού, όσο και τον ιδεοληπτικό προσανατολισμό της σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Ο ίδιος καταλογίζει στη ΝΔ «πρωτοφανή αδράνεια» και «επικοινωνιακή διαχείριση» του μείζονος αυτού ζητήματος, με στόχο «να αντιμετωπίσει τις εσωκομματικές της αντιφάσεις και να μεθοδεύσει την αυστηροποίηση του πλαισίου».
Κατά τον κ. Χαρίτση, «αποκορύφωμα» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη συνιστά «το ψηφισθέν νομοσχέδιο για το προσφυγικό, το οποίο με το πρόσχημα της κωδικοποίησης της νομοθεσίας, στοχεύει στην αποτροπή και καταστολή των αιτούντων άσυλο, ενώ έχει προκαλέσει δριμύτατες αποδοκιμασίες από διεθνείς οργανισμούς για τα ανθρώπινα δικαιώματα και καταστρατηγεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα».
Περαιτέρω, σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας και την ενταξιακή πορεία των δυτικών Βαλκανίων, ο Α. Χαρίτσης αναφέρει  ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει τη στάση του κομπάρσου, έχει εγκλωβιστεί στις συμπληγάδες της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματος του, κι αυτό τον οδηγεί στο κρυφτό» και καλεί τον Πρωθυπουργό «έστω και τώρα, να πάρει πρωτοβουλίες».
«Η συμφωνία των Πρεσπών διασφαλίζει το πάγιο ελληνικό αίτημα για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και αναγνωρίζει την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας.
Στο έδαφος αυτό, και γνωρίζοντας ότι η όποια αναταραχή μπορεί να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση, το εθνικό μας συμφέρον υπαγορεύει την πρόοδο των ενταξιακών διαδικασιών», τονίζει.
Στο θέμα των εξελίξεων στην προανακριτική για τη Novartis ο κ. Χαρίτσης κάνει λόγο για «αποπροσανατολισμό» δια «της διαρκούς προσπάθειας της NΔ και του ΚΙΝΑΛ να υποβαθμίσουν το σκάνδαλο της υπερτιμολόγησης φαρμάκων και τις κατηγορίες περί χρηματισμού πολιτικών προσώπων».
Απαντώντας στα περί «πασοκοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος δεν ανησυχεί, αφού «ο κόσμος που εντάσσεται στον ΣΥΡΙΖΑ έχει επίγνωση του κινδύνου αυτού, αποστρέφεται μια τέτοια εξέλιξη, και έχει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες απόψεις για το πώς μπορεί να αποτραπεί», καλώντας, πάντως, τη σοσιαλδημοκρατία «να εγκαταλείψει τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της των προηγούμενων δεκαετιών».
Τέλος, για την καμπάνια διεύρυνσης με σύνθημα «πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου», ο Α. Χαρίτσης υπογραμμίζει πως «θέλουμε ένα κόμμα που θα λειτουργεί ως πεδίο συνάντησης και αλληλεπίδρασης των κοινωνικών δυνάμεων που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικής σύνθεσης όλων των απόψεων που αντιτίθενται στον νεοφιλελευθερισμό και επιδιώκουν προοδευτικές και ριζοσπαστικές τομές στην οικονομία και την κοινωνία».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης