Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Zeit: Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στην Ελλάδα, λόγω προσφυγικού

Die Zeit: Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στην Ελλάδα, λόγω προσφυγικού
Οι  ελληνικές αρχές μεταφέρουν και πάλι αρκετές εκατοντάδες μετανάστες από υπερπλήρεις στρατόπεδα στο νησί της Λέσβου στην ηπειρωτική χώρα, γράφει η γερμανική εφημερίδα
Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στο Κέντρο Ταυτοποίησης και Υποδοχής στη Μόρια Λέσβου, σημειώνει σε δημοσίευμά της για το προσφυγικό και την Ελλάδα η γερμανική εφημερίδα Die Zeit στην on line έκδοσή της.
Οι  ελληνικές αρχές μεταφέρουν και πάλι αρκετές εκατοντάδες μετανάστες από υπερπλήρεις στρατόπεδα στο νησί της Λέσβου στην ηπειρωτική χώρα.
Στο λιμάνι της Ελευσίνας δυτικά της Αθήνας αποβιβάστηκαν 415 άτομα, 380 αναμένονταν για το μεσημέρι της Κυριακής (3/11), ανακοίνωσαν οι αρχές.
Πρόκειται για μετανάστες που έζησαν στις εγκαταστάσεις της Μόριας.
Υπάρχουν ακόμα περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι εκεί, αν και ο χώρος έχει σχεδιαστεί μόνο για 3.000.
Τις επόμενες 15 ημέρες, η κυβέρνηση σχεδιάζει να μεταφέρει 5.000 μετανάστες στην ηπειρωτική χώρα, δήλωσε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος.
Πρέπει να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία, καθώς η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα έχει τελειώσει.
Ο στόχος είναι ο αριθμός των μεταναστών σε κάθε έναν από τους 54 νομούς της Ελλάδας να μην υπερβαίνει το 0,8% του αρχικού πληθυσμού.
Περίπου οι μισοί από τους νομούς αποκλείονται από την κυβερνητική δράση επανεγκατάστασης, συμπεριλαμβανομένου του βόρειου τμήματος της Ελλάδας και όλων των νησιών, όπου υπάρχουν ήδη πολυάριθμα μεταναστευτικά στρατόπεδα».

35.000 μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου

Συνολικά, υπάρχουν περίπου 35.000 μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου στην ανατολική Ελλάδα και έντονες αντιδράσεις του τοπικού πληθυσμού, γράφει η γερμανική εφημερίδα.
Το Σάββατο (2/11), οι κάτοικοι της Κω, με επικεφαλής τον δήμαρχο τους, χρησιμοποίησαν ακόμη και μπουλντόζες και άλλα οχήματα του δήμου για να εμποδίσουν την αποβίβαση 75 μεταναστών από το απομακρυσμένο Καστελόριζο.
Πριν έρθουν νέοι μετανάστες, πρώτα απ 'όλα, μερικοί από τους 4.500 ανθρώπους που είναι ήδη στην Κω πρέπει να απομακρυνθούν, είπε ο δήμαρχος.
Οι τοπικές αρχές διαμαρτύρονται γενικά για το γεγονός ότι τα νησιά του Αιγαίου έχουν γίνει ένα είδος χώρου εναπόθεσης μεταναστών που προέρχονται από την γειτονική Τουρκία.
Οι αιτήσεις ασύλου τους διεκπεραιώνονται πολύ αργά και μόνο μερικοί από τους απορριφθέντες αιτούντες απελαύνονται.
 Η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση της Ελλάδας έχει υποσχεθεί να επιταχύνει και τα δύο.

Image
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης