Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης: Το εισόδημα των συνταξιούχων θα αυξηθεί - Τα εφάπαξ διατηρούνται

Βρούτσης: Το εισόδημα των συνταξιούχων θα αυξηθεί - Τα εφάπαξ διατηρούνται
«Θα επιστραφούν όλα τα αναδρομικά», τόνισε ο Γ. Βρούτσης
«Δεν θα ξαναδούμε μείωση συντάξεων στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρα μας», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.
Όπως είπε, οι επικουρικές συντάξεις που έχουν περικοπεί θα αυξηθούν, αυξήσεις θα γίνουν και στις κύριες συντάξεις οι οποίες έχουν μικρό βαθμό ανταποδοτικότητας, ενώ τα εφάπαξ διατηρούνται.
Μάλιστα, ο υπουργός ανέφερε πως το εισόδημα των συνταξιούχων θα αυξηθεί και λόγω της μείωσης της φορολογίας.
Όπως είπε, η μείωση του  φορολογικού συντελεστή θα επιφέρει αύξηση του διαθεσίμου εισοδήματος για όλους, αυτή είναι η πρώτη παρέμβαση της κυβέρνησης από 1/1/2020.
Υπογράμμισε ότι οι επικουρικές συντάξεις θα αυξηθούν και διευκρίνισε ότι όσες έχουν μειωθεί πάνω από τα όρια των 1.300 ευρώ θα δουν αύξηση.
Όπως είπε, από 4/10/2019, ημέρα έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τα χρήματα, «αυτά τα λεφτά δεν χάνονται» και την ημέρα που θα ψηφιστεί ο νέος νόμος του ασφαλιστικού θα είναι η πρώτη τρέχουσα καταβολή μαζί με αναδρομικά 3-4 μηνών.
Ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να ανησυχούν οι συνταξιούχοι, «τα λεφτά θα επιστραφούν στο ακέραιο» και «δεν χρειάζεται κανείς να προσφύγει σε κανένα δικηγόρο, τα λεφτά θα επιστραφούν όλα».
Αναφορικά με κύριες συντάξεις, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι θα αυξηθούν εκείνες που έχουν μικρό βαθμό ανταποδοτικότητας.
Ακόμη, υπογράμμισε ότι «η δημόσια κοινωνική ασφάλιση στη χώρα μας είναι απόλυτα διασφαλισμένη».
Το νέο ασφαλιστικό, το οποίο θα νομοθετηθεί στις αρχές του 2020, όχι μόνο θα είναι καλύτερο, αλλά θα είναι και πιο ελκυστικό, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε ο κ. Βρούτσης, «όλοι θα αισθάνονται την ανάγκη να αποταμιεύουν πόρους στο ασφαλιστικό, για να λάβουν μία αξιοπρεπή σύνταξη.
Πλέον, οι πολίτες θα γνωρίζουν τι συντάξεις θα παίρνουν μέσα από υποδείγματα και θα ξέρουν ότι το ασφαλιστικό είναι ένας εγγυημένος κουμπαράς κάτω από την κρατική πρόνοια.
Η αγωνία που διαμορφώθηκε τα τελευταία 10 χρόνια ότι το ασφαλιστικό διαλύεται ανήκει στο παρελθόν.
Το ασφαλιστικό είναι απόλυτα διασφαλισμένο».
Τέλος, σημείωσε ότι δεν θίγεται τίποτα από τα προνοιακά επιδόματα, καθώς όλοι οι πόροι είναι διασφαλισμένοι.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης