Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump υποσχέθηκε αμερικανική βοήθεια (μέσω ΔΝΤ) στον νεοεκλεγέντα κεντροαριστερό πρόεδρο της Αργεντινής

Ο Trump υποσχέθηκε αμερικανική βοήθεια (μέσω ΔΝΤ) στον νεοεκλεγέντα κεντροαριστερό πρόεδρο της Αργεντινής
O Trump διαβεβαίωσε τον Fernandez, πως οι ΗΠΑ θα παράσχουν κάθε βοήθεια στην Αργεντινή
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νεοεκλεγέντα Αργεντινό κεντροαριστερό ομόλογό του, Alberto Fernandez προκειμένου να τον συγχαρεί για τη νίκη του αλλά και να συζητήσουν για την προβληματική οικονομία της λατινοαμερικανικής χώρας.
Μέσω Twitter o Fernandez ανακοίνωσε, πως ο Trump του παρείχε τη διαβεβαίωσε ότι, «το ΔΝΤ θα συνεργαστεί με την Αργεντινή για την επίλυση του προβλήματος με το χρέος της Αργεντινής κατόπιν πρωτοβουλίας της Ουάσινγκτον» .
Το ΔΝΤ ενέκρινε πρόγραμμα βοήθειας ύψους 57 δισ. δολαρίων το 2018 για την Αργεντινή που ταλανίζεται από την ύφεση και τον πληθωρισμό ενώ η χώρα έφθασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας εξαιτίας της κατάρρευσης του πέσο.
«Τον ευχαρίστησα για τη χειρονομία και του είπα την πρόθεσή μου να διατηρήσω εγκάρδιες σχέσεις με τις ΗΠΑ» ανέφερε το tweet του προέδρου της Αργεντινής.
Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε, πως οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις διμερείς και ο Trump διαβεβαίωσε τον Fernandez, πως οι ΗΠΑ θα παράσχουν κάθε βοήθεια στην Αργεντινή.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης