Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

State Department: Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει απειλή, παρά την ήττα του στη Συρία

State Department: Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει απειλή, παρά την ήττα του στη Συρία
Υπαρκτή απειλή το Ι.Κ., κατά το State Department
Η παρουσία του Ισλαμικού Κράτους σε παγκόσμιο επίπεδο συνέχισε να αυξάνεται και το 2018, μέσω των δικτύων και των συνεργαζόμενων οργανώσεων, υποστηρίζει στην ετήσια έκθεσή του για την τρομοκρατία το State Department.
Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Trump έχει ανακοινώσει ότι νίκησε τους τζιχαντιστές στη Συρία και ο ηγέτης της οργάνωσης σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων.
Το Ιράν παραμένει επίσης ο κορυφαίος κρατικός χορηγός της τρομοκρατίας, σύμφωνα με την έκθεση αυτή. Η Τεχεράνη διοχετεύει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε ετήσια βάση για να στηρίξει τους συμμάχους της στην περιοχή, παρ’ όλο που η Ουάσινγκτον έχει ενισχύσει σημαντικά τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.
Οι τρομοκρατικές τακτικές και η χρήση της τεχνολογίας εξελίχθηκαν επίσης το 2018. Παράλληλα, νέα απειλή συνιστούν οι μαχητές, όπως εκείνοι του Ισλαμικού Κράτους, που επιστρέφουν στις πατρίδες τους όντας σκληραγωγημένοι από τον πόλεμο.
«Μολονότι ο ISIS έχασε σχεδόν όλα τα φυσικά εδάφη του, η οργάνωση απέδειξε ότι είναι ικανή να προσαρμόζεται, ιδίως μέσω των προσπαθειών της να εμπνεύσει ή να κατευθύνει τους υποστηρικτές της μέσω του διαδικτύου», ανέφερε ο Nathan Sales,ο συντονιστής των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.
«Επιπλέον, οι τρομοκράτες που επιστρέφουν στις πατρίδες τους από τις εμπόλεμες ζώνες της Συρίας και του Ιράκ ή ταξιδεύουν σε τρίτες χώρες, θέτουν νέους κινδύνους», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης