Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συνάντηση Merkel - Pompeo στο Βερολίνο στις 8 Νοεμβρίου 2019

tags :
Συνάντηση Merkel - Pompeo στο Βερολίνο στις 8 Νοεμβρίου 2019
Οι σχέσεις ΗΠΑ - Γερμανίας είναι ψυχρές το τελευταίο διάστημα
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μike Pompeo θα βρίσκεται στη Γερμανία την επόμενη εβδομάδα, για συνομιλίες με την καγκελάριο Merkel, έξι μήνες αφού ακυρώθηκε αιφνιδίως η προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Βερολίνο.
Οι σχέσεις των δύο συμμάχων έχουν ψυχρανθεί το τελευταίο διάστημα.
Ο Pompeo θα συναντηθεί με την Merkel, στις 8 Νοεμβρίου, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις και η διεθνής κατάσταση.
«Η σχέση με τις ΗΠΑ είναι ένας σημαντικός πυλώνας για τη γερμανική εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφαλείας και αυτό σκιαγραφεί ολόκληρο το φάσμα των θεμάτων που θα ανακύψουν», ανέφερε η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Martina Fietz.
Εκτός από την Καγκελάριος, ο Pompeo θα συναντηθεί επίσης με τον ομόλογό του, τον Heiko Maas, την υπουργό Άμυνας Αnnegret Κramp-Κarrenbauer και τον ΥΠΟΙΚ Olaf Scholz.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Trump έχει κατ’ επανάληψη επικρίνει τη Γερμανία, καθώς και άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, επειδή οι αμυντικές δαπάνες τους δεν φτάνουν στο στόχο του 2% του ΑΕΠ τους, που έχει θέσει η Συμμαχία.
Η αμερικανική κυβέρνηση αντιτίθεται επίσης με την κατασκευή του δεύτερου αγωγού φυσικού αερίου, Nord Stream 2, που θα συνδέει απευθείας τη Γερμανία με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης