Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ - Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία

tags :
ΥΠΕΞ Κίνας: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ - Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι οι δύο πλευρές δεν έχουν αποφασίσει ακόμα την τοποθεσία της συνάντησης
Στο γεγονός ότι η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για το ζήτημα του εμπορίου, αναφέρθηκε σήμερα (1/11) το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών, καθώς οι δύο πλευρές προσβλέπουν στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου, Geng Shuang, δήλωσε ότι «η Κίνα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τη διοργάνωση της συνάντησης μεταξύ των προέδρων Donald Trump και Xi Jinping, όπου οι δύο ηγέτες θα υπογράψουν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας».
Παράλληλα, ο κ. Geng διευκρίνισε ότι «οι δύο πλευρές δεν έχουν αποφασίσει ακόμα για την τοποθεσία», ενώ διευκρίνισε ότι «οι εικασίες ότι το Μακάου έχει οριστεί ως τοποθεσία της συνάντησης αποτελούν απλά εικασίες».
Όσον αφορά την πορεία των συνομιλιών και την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου τόνισε ότι «οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον πηγαίνουν καλά και ομαλά».
Σημειώνεται ότι οι δύο πλευρές σκόπευαν να υπογράψουν την προσωρινή εμπορική συμφωνία στη Συνοδο Κορυφής για την Οικονομική Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού στη Χιλή αργότερα εντός του μήνα, ωστόσο η σύνοδος ακυρώθηκε, με τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump να αναφέρει ότι η νέα τοποθεσία θα ανακοινωθεί σύντομα.
«Ο πρόεδρος Xi και ο πρόεδρος Trump θα υπογράψουν», δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Donald Trump, αναφερόμενος στην εμπορική συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης