Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε εμπόριο και εταιρικά αποτελέσματα - Στο +0,8% ο DAX, ο FTSE MIB +0,5%

Kέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε εμπόριο και εταιρικά αποτελέσματα - Στο +0,8% ο DAX, ο FTSE MIB +0,5%
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,31% στις 397,98 μονάδες
(upd) Kέρδη καταγράφουν σήμερα Παρασκευή (1/11) οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, ενώ παράλληλα αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας τη δημοσίευση περαιτέρω εταιρικών αποτελεσμάτων.
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,31% στις 397,98 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη διαπραγματεύεται στο +0,8% και τις 12.972 μονάδες.
Image
Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά +0,56% στις 7.286 μονάδες, ενώ παρόμοια είναι η άνοδος και για τον δείκτη CAC 40 στο Παρίσι, και συγκεκριμένα στο +0,70% και τις 5.768 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης IBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,07% στις 9.264 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στο +0,29% και τις 22.759,50 μονάδες.
Τα στοιχεία για τη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα έδωσαν ώθηση στις αγορές της Ασίας, καθώς ο σχετικός δείκτης παρέμεινε για τρίτο συνεχόμενο μήνα πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων.
Ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,7 μονάδες, έναντι 51,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 32 μηνών.
Παράλληλα, τα στοιχεία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί επιβράδυνση στις 51 μονάδες.
Οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιανουάριο του 2013, την ίδια στιγμή που η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου κατέγραψε επίσης επιτάχυνση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Ο υποδείκτης που αφορά την αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες κατέγραψε περαιτέρω άνοδο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Απρίλιο.
Στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου, σύμφωνα με αναφορές του πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, η πλευρά της Κίνας έχει εκφράσει τις ανησυχίες της σχετικά με τις πιθανότητες επίτευξης μίας μακροπρόθεσμης εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.
«Παραμένουν ανήσυχοι για την παρορμητική φύση του προέδρου Donald Trump και τον κίνδυνο να υποχωρήσει ακόμα και σε σχέση με την περιορισμένη συμφωνία που οι δύο πλευρές επιθυμούν να υπογράψουν τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.
Όπως δήλωσε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, οι δύο χώρες αναζητούν την τοποθεσία στην οποία θα γίνει η συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώση φάση της εμπρικής συμφωνίας.
«Ο πρόεδρος Xi και ο πρόεδρος Trump θα υπογράψουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Donald Trump.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή τους ότι αυτή θα έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Νοεμβρίου.
Όσον αφορά τον τομέα των μακροοικονομικών στοιχείων,σημαντική άνοδο κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (1/11) στοιχεία της Markit, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 49,6 μονάδες, έναντι 48,3 μονάδων τον Σεπτέμβριο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα σημειώσει περαιτέρω επιβράδυνση στις 48,2 μονάδες.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός πως ο δείκτης σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών, παρέμεινε κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Σύμφωνα με την έρευνα της Markit, η οποία ωστόσο πραγματοποιήθηκε πριν από τη νέα παράταση που έδωσε στη Βρετανία η Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, οι νέες επιχειρήσεις αυξήθηκαν με ασθενέσθερους ρυθμούς σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ παράλληλα καταγράφηκε πτώση στις νέες παραγγελίες.
Αντίθετα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν για πρώτη φορά μετά από επτά μήνες, γεγονός που οφείλεται κυρίως στις προγραμματισμένες παραγγελίες των ευρωπαϊκών χωρών πριν από την αρχική αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.

Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές λόγω Κίνας και ΗΠΑ

Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Παρασκευή (1/11) οι αγορές της Ασίας, καθώς τα θετικά στοιχεία για τη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα και οι διαβεβαιώσεις του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα αντιστάθμισαν τις ανησυχίες σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων Πεκίνου και Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,99% στις 2.958,20 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα στο +1,73% και τις 27.102,25 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,73% στις 27.102,25 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Sunny και Country Garden ενισχύθηκαν κατά +2,13% και +2,01% αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,36% και τις 11.399,53 μονάδες.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +0,80% στις 2.100,20 μονάδες, με τη μετοχή της SK Hynix να κλείνει με κέρδη της τάξεως του +1,34%, την ίδια στιγμή που ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με οριακή άνοδο της τάξεως του +0,09% στις 6.669,10 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με πτώση της τάξεως του -0,33% στις 22.850,77 μονάδες, με τις μετοχές των Rakuten και Inpex να υποχωρούν κατά -1,35% και -2,52%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης