Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε υψηλά 32 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Οκτώβριο 2019 - Στις 51,7 μονάδες ο δείκτης PMI

Κίνα: Σε υψηλά 32 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Οκτώβριο 2019 - Στις 51,7 μονάδες ο δείκτης PMI
Τα στοιχεία για την δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω άνοδο σημείωσε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (1/11) στοιχεία που δημοσίευσαν οι Caixin και Markit, παραμένοντας για τρίτο συνεχόμενο μήνα πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,7 μονάδες, έναντι 51,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 32 μηνών.
Παράλληλα, τα στοιχεία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί επιβράδυνση στις 51 μονάδες.
Οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιανουάριο του 2013, την ίδια στιγμή που η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου κατέγραψε επίσης επιτάχυνση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Ο υποδείκτης που αφορά την αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες κατέγραψε περαιτέρω άνοδο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Απρίλιο.
«Η μεταποιητική οικονομία της Κίνας συνέχισε να ανακάμπτει με σχετικά γρήγορ ρυθμό τον Οκτώβριο και οι νέες παραγγελίες βελτιώθηκαν σημαντικά», δήλωσε ο διευθυντής μακροοικονομικών αναλύσεων της CEBM Group, Zhengsheng Zhong, προσθέτοντας ότι «οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από τότε που ξέσπασε ο εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ».
«Εάν η βελτίωση στη ζήτηση είναι σε θέση να συνεχιστεί, ο μεταποιητικός κλάδος μπορεί να δημιουργήσει σταδιακά ένα θεμέλια για σταθερότητα», πρόσεθσε ο κ. Zhong.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης