Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι για το πετρέλαιο καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας - Στο +3,54% και τα 61,73 δολ. το Brent

Ράλι για το πετρέλαιο καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας - Στο +3,54% και τα 61,73 δολ. το Brent
Το αμερικανικό αργό εμφάνισε άνοδο της τάξης του 3,65%
Εντυπωσιακή πορεία ακολούθησε το πετρέλαιο στην τελευταία συνεδρίασης της εβδομάδας (1/11/2019), μετά την ανακοίνωση ότι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται πολύ κοντά στο να υπογράψουν τη «Φάση Α» της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ τους.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το Brent εμφάνισε κέρδη της τάξης του +3,54% στα 61,73 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε +3,65% στα 56,16 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε κατά -1%, διευρύνοντας τις ημερήσιες αώλειες -1,6% που σημειώθηκαν την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας ότι τα αποθέματα αμερικανικού αργού αυξήθηκαν κατά 5,7 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25 Οκτωβρίου.
Image
Μάλιστα, τα στοιχεία ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η άνοδος των αποθεμάτων θα περιοριστεί στα 494 χιλ. βαρέλια.
Παράλληλα, σύμφωνα με αναφορές του πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, η πλευρά της Κίνας έχει εκφράσει τις ανησυχίες της σχετικά με τις πιθανότητες επίτευξης μίας μακροπρόθεσμης εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.
«Παραμένουν ανήσυχοι για την παρορμητική φύση του προέδρου Donald Trump και τον κίνδυνο να υποχωρήσει ακόμα και σε σχέση με την περιορισμένη συμφωνία που οι δύο πλευρές επιθυμούν να υπογράψουν τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.
Όπως δήλωσε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, οι δύο χώρες αναζητούν την τοποθεσία στην οποία θα γίνει η συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώση φάση της εμπρικής συμφωνίας.
«Ο πρόεδρος Xi και ο πρόεδρος Trump θα υπογράψουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Donald Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης