Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Δεν θα ανεχθούμε προκλήσεις και απειλές στην εθνική ενότητα στο Χόνγκ Κονγκ

tags :
Κίνα: Δεν θα ανεχθούμε προκλήσεις και απειλές στην εθνική ενότητα στο Χόνγκ Κονγκ
Το κόμμα θα διαφυλάξει τη μακροπρόθεσμη ευημερία και σταθερότητα στο Χόνγκ Κόνγκ και στο Μακάο ανέφερε Κινέζος αξιωματούχος
Την θέση ότι η Κίνα δεν πρόκειται να ανεχθεί ούτε προκλήσεις όσον αφορά την κυβερνητική φόρμουλα «μια χώρα, δύο συστήματα» στο Χόνγκ Κόνγκ ούτε διαχωρισμό αλλά ούτε και απειλές για την εθνική ασφάλεια διατύπωσε κορυφαίος Κινέζος αξιωματούχος.
Οι διαδηλώσεις στο Χόνγκ Κόνγκ που κρατούν εδώ και πέντε μήνες έχουν εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση με την οποία είναι αντιμέτωπος κατά τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας ο Xi Jinping.
Χθες Πέμπτη 31/10 το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας δεσμεύτηκε να διασφαλίσει τη σταθερότητα στο Χόνγκ Κόνγκ.
Σημειώνεται πως οι διαδηλώσεις, οι οποίες εκκίνησαν ως αντίδραση σε ένα νομοσχέδιο της τοπικής κυβέρνησης που τελικά αποσύρθηκε, έχουν εξελιχθεί σε κύμα διαμαρτυρίας για τον αυστηρό έλεγχο του Πεκίνου στην άλλοτε βρετανική αποικία που «πέρασε» στην Κίνα το 1997, με τη διασφάλιση ελευθεριών που δεν συναντώνται στην Κίνα.
Σε δηλώσεις ο Κινέζος αξιωματούχος Shen Chunyao είπε ότι το θέμα του Χόνγκ Κόνγκ ήταν ένα από τα σοβαρά ζητήματα που απασχόληση τη συνάντηση των επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος.
«Το κόμμα θα διαφυλάξει την εθνική κυριαρχία, ασφάλεια και ανάπτυξη, θα διαφυλάξει τη μακροπρόθεσμη ευημερία και σταθερότητα στο Χόνγκ Κόνγκ και στο Μακάο και δεν θα επιτρέψει προκλήσεις στην φόρμουλα «μια χώρα, δύο συστήματα» είπε ο Κινέζος αξιωματούχος, προσθέτοντας πως το κόμμα δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε πράξη διαίρεσης της χώρας ή που θα θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.
Παράλληλα διεμήνυσε πως «θα παρεμποδιστεί αποφασιστικά κάθε ανάμειξη εξωτερικών δυνάμεων στις υποθέσεις του Χόνγκ Κόνγκ και του Μακάο με απώτερο στόχο αποσχιστικές, ανατρεπτικές και καταστροφικές δραστηριότητες» αν και δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα το καταφέρει αυτό το Πεκίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης