Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παραιτήθηκε η Επιτροπή Ελέγχου της Creta Farms

tags :
Παραιτήθηκε η Επιτροπή Ελέγχου της Creta Farms
Ερωτήματα όμως τίθενται για το αν και κατά πόσο η παραίτηση της Επιτροπής Ελέγχου θα δημιουργήσει προσκόμματα σε υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη
Την παραίτησή τους από τη θέση των μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Creta Farms υπέβαλαν και τα τρία μέλη της Επιτροπής. Πρόκειται για τους Χρήστο Τσάλλη, Πέτρο Μαραβελάκη και Παναγιώτη Βρουστούρη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην παραίτησή των δύο πρώτων γίνεται επίκληση του γεγονότος ότι έχουν απωλέσει την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ και ως εκ τούτου τίθεται ζήτημα παραμονής τους.
Ωστόσο τέτοιο νομικό ζήτημα δεν υφίσταται δεδομένου ότι και τα τρία μέλη της Επιτροπής ορίστηκαν με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 26ης Ιουνίου του 2019 και η θητεία τους καθορίστηκε με την ίδια απόφαση ότι είναι τριετής.
Επισημαίνεται ωστόσο ότι η ίδια Γενική Συνέλευση έχει εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο να αντικαθιστά προσωρινά τα τυχόν νέα μέλη που απαιτηθούν σε περίπτωση παραίτησης οιουδήποτε εκ των ανωτέρω μελών κατά τη διάρκεια της θητεία μέλους της Επιτροπής Ελέγχου έχοντας προσωρινά την ιδιότητα αυτή, ήτοι μέχρι την αμέσως επόμενη Γενική Συνέλευση, όπου ο ορισμός του θα τεθεί ως θέμα.
Εν συνεχεία η αμέσως επομένη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας θα προβεί στον ορισμό του ιδίου ή άλλου προσώπου ως μέλος της Επιτροπής Ελέγχου.
Στο πλαίσιο αυτό τίθεται ερώτημα αν και η προσωρινή διοίκηση οφείλει άμεσα να εφαρμόσει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων δεδομένης της κρισιμότητας του ρόλου της Επιτροπής Ελέγχου ειδικά στην παρούσα συγκυρία.
Ερωτήματα όμως τίθενται για το αν και κατά πόσο η παραίτηση της Επιτροπής Ελέγχου θα δημιουργήσει προσκόμματα σε υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως ο έλεγχος forensic από την Deloitte.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης