Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω ανησυχιών για το εμπόριο - Στο -0,34% ο DAX

Πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω ανησυχιών για το εμπόριο - Στο -0,34% ο DAX
Χαμηλότερα έκλεισαν οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες των επενδυτών για τις εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας.
Το Πεκίνο δεν είναι διατεθειμένο να αγοράσει τις ποσότητες των αμερικανικών γεωργικών προϊόντων που θα επιθυμούσε ο Donald Trump, ενώ και ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ Steven Mnuchin τόνισε πως τέτοιες ποσότητες «θα χρειαστούν χρόνο να αγοραστούν».
Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg και του Reuters, οι Κινέζοι αξιωματούχοι αμφισβητούν τη δυνατότητας μιας μακροπρόθεσμης εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, καθώς το Πεκίνο δεν εμπιστεύεται την «παρορμητική φύση» του προέδρου Trump.
Image
Σε αυτό το κλίμα, στην Φρανκφούρτη, ο DAX υποχώρησε 0,34% στις 18.866,79 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσει απώλειες 1,12% στις 7.248,38 μονάδες.
Image
Ο CAC του Παρισιού κατέγραψε υποχώρηση 0,63% στις 5.729,86 μονάδες.
Ο IBEX στην Μαδρίτη κινήθηκε στο -0,36% και τις 9.251 μονάδες.
Image
Αντιθέτως, στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB κινήθηκε με κέρδη 0,21% στις 22.693,77 μονάδες.
Image
Στις ΗΠΑ, η Federal Reserve αποφάσισε να μειώσει το βασικό επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης, στο εύρος του 1,5% έως 1,75% επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι τονίζουν ότι με αυτή τη μείωση ολοκληρώνεται ο κύκλος νομισματικής χαλάρωσης για την τράπεζα.
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, δήλωσε ότι θα χρειαστεί μία «ουσιαστική αλλαγή» προκειμένου να δικαιολογήσει μία ακόμα μείωση στα επιτόκια, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι η τράπεζα θα διατηρήσει μία στάση αναμονής και θα δει πώς θα αντιδράσει η οικονομία στην τελευταία μείωση των επιτοκίων.
Επιπλέον, η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της κατά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας κατά τους επόμενους μήνες.
Συγκεκριμένα, όπως αναμενόταν σε μεγάλο βαθμό, το διοικητικό συμβούλιο της Bank of Japan αποφάσισε να διατηρήσει το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο στο -0,1% ενώ διατήρησε επίσης τον στόχο απόδοσης για τα δεκαετή κρατικά ομόλογα γύρω στο 0%.
Η Bank of Japan δήλωσε ότι «δεν υπήρξε καμία περαιτέρω αύξηση στην πιθανότητα απώλειας της δυναμικής για την επίτευξη σταθερότητας στις τιμές», ενώ πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει την ποσοστική χαλάρωση με στόχο την επίτευξη του στόχου σταθερότητας των τιμών στο 2% για όσο χρειαστεί.
Στη Μεγάλη Βρετανία, Johnson και Corbyn ξεκινούν και επίσημα τις προεκλογικές τους εκστρατείες εν όψει και της εκλογικής αναμέτρησης της 12ης Δεκεμβρίου. Ο Corbyn προσπαθεί να φέρει ένα κοινωνικό πρόσημο στην ρητορική του, αφήνοντας στην άκρη το Brexit, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό Johnson που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον διχασμό που έχει φέρει στη χώρα η τρίχρονη διαμάχη για την έξοδο από την Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης