Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεντρική Τράπεζα Τουρκίας: Στενεύουν τα περιθώρια για μειώσεις επιτοκίων

Κεντρική Τράπεζα Τουρκίας: Στενεύουν τα περιθώρια για μειώσεις επιτοκίων
Η Κεντρική Τράπεζα Τουρκίας έχει μειώσει τα επιτόκια κατά 1.000 μονάδες βάσης κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες
Για μικρά περιθώρια ελιγμών προειδοποίησε ο Τούρκος κεντρικός τραπεζίτης, Murat Uysal, τονίζοντας ότι η κεντρική τράπεζα έχει ήδη προχωρήσει σε σημαντική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κεντρική Τράπεζα Τουρκίας έχει μειώσει τα επιτόκια κατά 1.000 μονάδες βάσης κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες.
Ο Uysal επεσήμανε επίσης ότι η τράπεζα είχε ήδη μειώσει τη μεσοπρόθεσμο πρόβλεψη της για τον πληθωρισμό για το τέλος του 2019 στο 12% από 13,9%.
«Θέλω να το τονίσω… στο σημείο που έχουμε φτάσει, έχουμε καλύψει το μεγαλύτερο κομμάτι του περιθωρίου που έχουμε για την χαλάρωση της πολιτικής» τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η μέτρια ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας συνεχίζεται, αλλά οι επενδύσεις παραμένουν αδύναμες.
Πάντως, ο ίδιος τόνισε ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Τουρκίας ήταν προετοιμασμένο για όλους τους κινδύνους, μια ημέρα αφού η Ουάσιγκτον δήλωσε ότι έχει συντάξει μια λίστα με τις τουρκικές εταιρείες όπου θα μπορούσαν να επιβληθούν κυρώσεις αν και δεν αναμένεται τέτοια εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης