Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Κούρδοι είπαν όχι στον Assad - Αρνήθηκαν να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις του συριακού καθεστώτος

Οι Κούρδοι είπαν όχι στον Assad - Αρνήθηκαν να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις του συριακού καθεστώτος
Οι SDF επισήμαναν ότι δεν μπορούν να ενταχθούν στον συριακό στρατό μέχρι να υπάρξει «μια πολιτική συμφωνία που θα αναγνώριζε και θα διατηρούσε το καθεστώς και τη συγκεκριμένη δομή» των δυνάμεών τους
Η Δαμασκός κάλεσε σήμερα τις κουρδικές δυνάμεις να ενταχθούν στον στρατό του συριακού καθεστώτος, μετά την επίθεση της Τουρκίας εναντίον τους, μια πρόταση όμως που τελικά απορρίφθηκε από τους Κούρδους.
Το καθεστώς του προέδρου Bassar al-Assad έκανε αυτήν την πρόταση μετά την σημαντικότερη ανάπτυξη του συριακού στρατού στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία από το 2012, όταν αποσύρθηκε από την περιοχή αυτή λόγω του πολέμου.
Οι Κούρδοι της Συρίας είχαν ζητήσει αυτόν τον μήνα από το καθεστώς να τους βοηθήσει να αποκρούσουν την επίθεση της Τουρκίας, μετά την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων και το ντε φάκτο «πράσινο φως» που έδωσαν οι ΗΠΑ στην επιχείρηση εναντίον τους.
«Η γενική διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα μέλη των μονάδων των υπό τους Κούρδους Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που θέλουν να ενταχθούν στις τάξεις του», σύμφωνα με ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Άμυνας, την οποία μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Όλοι οι Σύροι, συμπεριλαμβανομένης της κουρδικής μειονότητας, αντιμετωπίζουν «έναν εχθρό», προσθέτει η ανακοίνωση υποδηλώνοντας την Τουρκία.
Το υπουργείο Εσωτερικών από την πλευρά του κάλεσε τα μέλη της κουρδικής αστυνομίας να ενταχθούν στη συριακή αστυνομία.
Οι SDF ωστόσο, σε ανακοίνωσή τους, επισήμαναν ότι δεν μπορούν να ενταχθούν στον συριακό στρατό μέχρι να υπάρξει «μια πολιτική συμφωνία που θα αναγνώριζε και θα διατηρούσε το καθεστώς και τη συγκεκριμένη δομή» των δυνάμεών τους.
Για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται επίσης «ένας μηχανισμός για την αναδιάρθρωση» του συριακού στρατού, πρόσθεσαν.
Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή του, ο ηγέτης των SDF Maslum Abdi ανέφερε ότι οι δυνάμεις του είχαν προτείνει μια διευθέτηση με την οποία θα διατηρηθεί το ειδικό καθεστώτος των SDF στις ζώνες όπου δραστηριοποιούνται σήμερα. Αυτό θα επέτρεπε στις SDF «να αποτελέσουν τμήμα» του συριακού στρατού, έγραψε στο Twitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης