Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σοκάρουν τα ευρήματα της Deloitte στην Creta Farms αλλά και η πρακτική του CRO Χουρδάκη

tags :
Σοκάρουν τα ευρήματα της Deloitte στην Creta Farms αλλά και η πρακτική του CRO Χουρδάκη
Οι απολήψεις από το Ταμείο ίσως να είναι πταίσμα μπροστά σε άλλα κατορθώματα
Σημεία και τέρατα αποκαλύπτει σύμφωνα με πληροφορίες ο έλεγχος της Deloitte στην Creta Farm.
Το γεγονός εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την επιμονή του CRO κ. Χουρδάκη αλλά και του μέχρι πρόσφατα Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Εμ Δομαζάκι (ο κ. Δομαζάκις με ευθύνη του CRO αλλά και της προσωρινής διοίκησης που πρότεινε στις τράπεζες ο CRO παραμένει στην Creta ως διευθυντικό στέλεχος) να μην καταβάλλουν τις οφειλές προς την ελεγκτική εταιρία προκειμένου αυτή να παραδώσει το έργο της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεδομένου ότι η τελευταία έχει ζητήσει όχι μόνο να παραδοθεί το πόρισμα αλλά και να δοθεί στη δημοσιότητα.
Συγκεκριμένα ασφαλείς πληροφορίες του bankingnews αναφέρουν ότι τόσο ο Εμ Δομαζάκις όσο και ο Κ. Δομαζάκις προέβαιναν την προηγούμενη πενταετία σε απολήψεις χρημάτων (εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ) από το ταμείο της εταιρίας. Τα ποσά αυτά «έκλειναν» λογιστικά με συμψηφιστικές εγγραφές.
Ο κ. Εμ Δομαζάκις δεν αιτιολόγησε τις απολήψεις ενώ από την πλευρά του ο κ. Κ Δομαζάκης ισχυρίζεται ότι προ των απολήψεων και συγκεκριμένα τη διετία 2010 και 2011 είχε καταθέσει στο ταμείο της εταιρίας ως χρηματική διευκόλυνση πολύ υψηλότερα ποσά από τα αποληφθέντα. Ωστόσο η περίοδος ελέγχου μέχρι δεν έχει επεκταθεί ως το 2010 καθώς περιορίζεται στην τελευταία πενταετία.
Οι απολήψεις από το Ταμείο ίσως να είναι πταίσμα μπροστά σε άλλα κατορθώματα αλλά και προσπάθεια παραπλάνησης της Deloitte.
Μεταξύ άλλων στους ελεγκτές προσκομίστηκαν από τη διοίκηση του κ. Εμ. Δομαζάκι τιμολόγια κατασκευαστικών έργων που δεν είχαν σχέση με τις χρονικές περιόδους που υλοποιήθηκαν τα έργα με τα οποία υποτίθεται σχετίζονταν αλλά και γενικότερα τιμολόγια άσχετα με το έργο ή τις υπηρεσίες που υποτίθεται ότι αφορούσαν.
Η Deloitte προκειμένου να φτάσει σε ασφαλή συμπεράσματα έχει ζητήσει πληθώρα στοιχείων τόσο από πλευράς της Creta Farm όσο από τους Εμ. Δομαζάκι, Κ Δομαζάκη (ο οποίος έχει κάνει καταγγελίες για έργα μαιμού) αλλά και στελέχη της εταιρίας.
Επισημαίνεται ότι ο κ. Χουρδάκης δεν έχει απλά το ρόλο του CRO αλλά και αυτόν του Monitoring Trustee δηλαδή του επιβλέποντος εντολοδόχου και το ερώτημα είναι σε τι συνίσταται η επίβλεψη. Πέραν αυτού σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν και για την Επιτροπή Ελέγχου της εταιρίας που υποτίθεται ότι έχει σημαίνοντα ρόλο στην διενέργεια του ελέγχου από την Deloitte.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης