Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Θωμάς (Υφυπ. Ενέργειας): Οι ενεργειακές επενδύσεις ευκαιρία για εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων με τον αραβικό κόσμο

tags :
Θωμάς (Υφυπ. Ενέργειας): Οι ενεργειακές επενδύσεις ευκαιρία για εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων με τον αραβικό κόσμο
Η Ελλάδα είναι πυλώνας πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας, σε ένα ταραχώδες γεωπολιτικό περιβάλλον, επισήμανε ο υφυπουργός Ενέργειας
Επενδυτικές ευκαιρίες στον κλάδο του φυσικού αερίου και των ΑΠΕ δημιουργεί η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για πιο επιθετική απολιγνιτοποίηση της ηλεκτροπαραγωγής, όπως σημείωσε ο υφυπουργός Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, κατά τη δεύτερη μέρα της 4ης Ευρω-Αραβικής Συνόδου που διεξάγεται στην Αθήνα.
Σε αυτό το πλαίσιο, όπως συμπλήρωσε, οι ενεργειακές επενδύσεις μπορούν να αποτελέσουν το επόμενο βήμα εμβάθυνσης των σχέσεων της χώρας μας με τον αραβικό κόσμο, ενισχύοντας τη συνεργασία στον οικονομικό τομέα.
Η Ελλάδα είναι πυλώνας πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας, σε ένα ταραχώδες γεωπολιτικό περιβάλλον, επισήμανε ο υφυπουργός Ενέργειας.
Η ενεργειακή μετάβαση θα καθορίσει τα επόμενα 10-20 χρόνια τις εξελίξεις τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως, στις οποίες η Ελλάδα σκοπεύει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, υποστηρίζοντας την πλήρη απανθρακοποίηση έως το 2050.
Παράλληλα, όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τους στόχους για τις ΑΠΕ και τη μείωση των εκπομπών ρύπων έως το 2030, ενώ στοχεύει να δημιουργήσει ένα πιο φιλοεπενδυτικό περιβάλλον στον τομέα της ενέργειας, κατ’ αρχάς με την ιδιωτικοποίηση των υποδομών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.
Προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλουν επίσης οι διακρατικές διασυνδέσεις φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση, όπως για τη διευκόλυνση των επενδύσεων σε μεγάλα έργα ΑΠΕ και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης