Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oktay (Τούρκος αντιπρόεδρος): Η αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Γενοκτονίας των Αρμενίων είναι αντίθετη στη συμφωνία για την Συρία

Oktay (Τούρκος αντιπρόεδρος): Η αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Γενοκτονίας των Αρμενίων είναι αντίθετη στη συμφωνία για την Συρία
Οι ΗΠΑ κινούνται ενάντια στο πνεύμα της συμφωνίας για τη Συρία
«Οι κυρώσεις δεν μπορούν να σταματήσουν τη νόμιμη μάχη της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας», ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Oktay, καταδικάζοντας το νομοσχέδιο του αμερικανικού Κογκρέσου να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων.
«Καθώς η Τουρκία παίρνει μια σκληρή στάση και επιτύχει στη σωστή πάλη της ενάντια στην τρομοκρατία, οι εντατικές εκστρατείες που στοχεύουν τη χώρα μας γίνονται εντονότερες», έγραψε στο twitter ο Τούρκος αντιπρόεδρος.
«Το νομοσχέδιο κυρώσεων που εγκρίθηκε από τις ΗΠΑ Η Βουλή των Αντιπροσώπων έστειλε χθες στη Γερουσία και το ψήφισμα που αναγνωρίζει τη λεγόμενη γενοκτονία των Αρμενίων είναι αντίθετο προς το νόμο και το πνεύμα της συμφωνίας μας επιτεύχθηκε στη Συρία», υπογράμμισε, υπεραμυνόμενος τη «νόμιμη μάχη της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας στο εσωτερικό και το εξωτερικό».
Η Τουρκία νωρίτερα την Τετάρτη 30/10 κάλεσε τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Άγκυρα να καταδικάσει την κίνηση.
Η Τουρκία αντιτίθεται στην παρουσίαση των περιστατικών ως «γενοκτονία» αλλά περιγράφει τα γεγονότα του 1915 ως μια τραγωδία στην οποία και οι δύο πλευρές υπέστησαν θύματα.
Η Άγκυρα έχει προτείνει επανειλημμένα τη δημιουργία κοινής επιτροπής ιστορικών από την Τουρκία και την Αρμενία καθώς και διεθνείς εμπειρογνώμονες για να εξετάσει το θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης